Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt daladerby i Stockholm kan bli verklighet

Nära en miljon var in i kassan för både Leksand och Mora – nu siktar klubbdirektörerna mot större mål.
– Jag ser inga begränsningar, säger Moras Peter Hermodsson som drömmer om ett derby i nya Friends Arena.

Daladerbyt i Stockholm är en succé – och har gett klirr i kassan för båda klubbarna.

– Det är svårt att säga några siffror än, det återstår några möten och fakturor, men vi har hela tiden arbetat efter att Globenderbyt ska ge oss dubbelt så mycket som en vanlig hemmamatch, säger Peter Hermodsson.

Hur mycket ger en vanlig hemmamatch?

– Omkring 450 000 kronor.

Det skulle i så fall innebära 900 000 kronor till Mora IK och lika mycket till Leksands IF – men även LIF:s klubbdirektör Anders Doverskog är fåordig kring resultatet.

– Det är en plusaffär enligt den kalkyl som ligger. Nu ska vi sammanställa i veckan och så får vi se. Men absolut, det är en bra affär för båda klubbarna. Ett tacksamt tillskott, rent ekonomiskt, säger han.

Du har ingen känsla för vilken summa det kan handla om?

– Jag har en känsla, men det här gör vi gemensamt. Vi ska räkna ihop allt, men allt tyder på att det blir bra.

Globen var fullsatt i lördags och många av de 13850 åskådarna hade tagit sig dit via det 17 vagnar långa tåget eller med någon av de 35 bussarna från runt om i landet.

Nu ryktas det om derbyn i Friends Arena i Solna. Stämmer det?

– Haha, jag skojade med en journalist en gång och sa att nästa steg blir att fylla Madison Square Garden. Då sa Doverskog att vi börjar med Friends Arena.

Doverskog:

– Ja, jag vet, men nu ska vi smälta det här, se vad som gick bra och vad som kan förbättras.

Det troligaste är ändå att klubbarna tar sikte mot Tele2 Arena, som byggs ett stenkast från Globen.

– Jag ser inga begränsningar. Inte mig emot om vi lyckas fylla den arenan och spela inför 35 000 personer, säger Peter Hermodsson och fortsätter:

– Fast det krävs mycket jobb för att nå dit och en förutsättning är givetvis att lagen spelar i samma division nästa säsong.

Anders Doverskog instämmer.

– Det är klart att spelar de här två lagen i samma division i framtiden så ser jag också en öppning att utöka och utveckla produkten. Det var många vi fick säga nej till i går (läs: i lördags), det får man inte glömma bort, säger han.

– Det blev utsålt på två dagar. Känslan är att vi hade kunnat sälja ytterligare 10 000 biljetter, säger Peter Hermodsson.