Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt cykellopp i krock med Siljan runt

Den andra juni arrangerar Falu CK en del i Långloppscupen på Lugnet, en stor möjlighet för klubben att befästa sin plats på Sveriges cykelkarta. Dessvärre blir det lite krock med Siljan runt.
– Men landsvägs- och mountainbikemotionärer är inte alltid samma människor, säger Falu CK:s ordförande Henrik Öijer.

Den 1–2 juni 2013 arrangeras Scandinavian outdoor games på Lugnet, med aktiviteter som paddling, cykling och klättring. När Falu CK bad att få arrangera en deltävling till Långloppscupen, såg man det som fördelaktigt att lägga den i samband med denna multisporthelg.

– Det är en möjlighet för oss att exponera nya människor för mountainbike. Det var ett gyllene tillfälle, konstaterar Lasse Strand på Långloppscupen.

Att Falu CK får arrangera denna deltävling – som fått namnet Nya långa Lugnet – blev klart i helgen. Dessvärre blir det krock med Siljan runt, som går av stapeln dagen innan.

– Det är inte helt lyckligt, men å andra sidan är cykelsäsongen i Sverige kort. På grund av Scandinavian outdoor games vore det korkat att lägga loppet ett annat datum, säger Lasse Strand.

Eftersom Siljan runt främst riktar sig till landsvägscyklister i motionsklassen medan Långloppscupen är inriktad på mountainbike, hoppas han att tävlingarna inte konkurrerar. Henrik Öijer, ordförande i Falu CK, är av liknande uppfattning.

– Landsvägsmotionärer och mountainbikemotionärer är inte alltid samma människor, och de som är det kan nog kombinera loppen. Det blir en kul cykelhelg i Dalarna. För vår klubb är det alla tiders och ett led i att etablera oss som en av de stora cykelklubbarna i Sverige.

Bertil Pellas i Sollerö IF, som arrangerar Siljan runt, tycker spontant inte heller att "krocken" är något problem.

– Nej, det kolliderar ju inte egentligen när det är dagen efter. Dessutom är det ju ett lite annat klientel.