Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyströms spel rasade i slutet

Annons

Efter tolv hål var Henrik Nyström i ledning i Scandinavian Masters. Sedan följde fyra bogey och han rasade till tiondeplats efter tre ronder.

Bästa svenskar är Peter Hedblom och överraskningen Joakim Bäckström, fyra slag efter täten.

Henrik Nyström, 38, har ännu aldrig vunnit en tävling på Europatouren. På Arlandastad hade han chansen efter perfekt spel _ fram till 14:e hålet på den tredje ronden.

Nyström hamnade på tre slag över par och hela fem slag efter tätduon James Kingston, Sydafrika, och Martin Kaimer, Tyskland, som båda ligger sju under par. Han gick i par med Kingston men visade åter att han har svårt att sätta ihop fyra bra ronder.

Bakom ledarparet följer tio spelare inom tre slag, däribland Hedblom och Bäckström på tre under par, samt Peter Hanson och Mattias Eliasson på minus ett.

Gävlespelaren hade positiva vibbar innan lördagens rond, men efter en dubbelbogey på nionde och en bogey på tionde var han på väg ur tävlingen.

Joakim Bäckström ligger alltså på tionde plats efter tre x 69 slag och delad sjätteplats. En av tävlingens stora överraskningar.

Bäckström, född och uppvuxen i Holmsund utanför Umeå, vann i franska Saint Omer 2005, men han hade ett bedrövligt 2006, mycket på grund av en ryggskada. I maj i år slog han banrekord (62 slag) i Milano men sedan har det inte blivit så mycket mer. Inför Scandinavian Masters tog han en lång semester, vilket verkar ha gjort susen.

TT

Mer läsning

Annons