Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nystart i sommar

Efter drygt 25 år i Borlänge lämnade Tiina Ohlsson kommunen för Stockholm.
Hjärtat har hela tiden funnits kvar i Dalarna.
Nu bor hon och maken i Leksand.
Och Tiina Ohlsson är involverad i Peaces & Loves omstart.

För drygt fyra år sedan lämnade Tiina Ohlsson Borlänge efter att ha bott i kommunen i drygt 25 år.

Det var jobbet som gjorde att hon flyttade till kungliga huvudstaden.

Men längtan till Dalarna var stor och hon och maken har nu även ett boende i Leksand. Maken har under många år långpendlat till Stockholm.

– Dalarna är vårt hem. Vi flyttade till Stockholm för jobb. Men att bo i en lägenhet där, hur blir det när man är van att kunna gå ut i skogen, ha närhet till natur och fin miljö. Det blev så att vi till sist landade i Leksand. Vi far väldigt mycket fram och tillbaka. , konstaterar Tiina Ohlsson.

Hon härstammar från Värmland och hamnade i Borlänge 1980. Här har hon studerat på Högskolan i Falun, jobbat som grundskolerektor, som vd för det då nybildade destinationsbolaget Borlänge & Co och som näringslivschef.

– Jag har fått mycket möjligheter under åren i Borlänge, och förhoppningsvis har jag bidragit med en del också.

Efter den kommunala anställningen följde jobb som regional direktör vid dåvarande Banverket. Något som lett vidare till det arbete hon har i dag - enhetschef inom Trafikverket i Stockholm.

Alla jobb har varit stimulerande och roliga. Det kanske roligaste var tiden som näringslivschef. Hon glömmer inte den dagen när Ikea ringde och sa att de var intresserade av att titta på en etablering i Borlänge.

– Det var stort. Det var den 16 februari för snart sju år sedan. Sedan fick jag chansen att jobba med transportsystemet och infrastrukturfrågor. Det är nära kopplat till samhällsplaneringen i kommunerna. Mycket utvecklingsfrågor. Jag har haft roliga jobb hela min professionella tid.

Det nätverk hon byggt upp i Dalarna har hon aldrig släppt.

– Det är väldigt värdefullt, det kan man inte bara klippa.

Sedan en tid är hon ordförande i stiftelsen Peace & Love Foundation, som hoppas bidra till ett Peace & Love-evenemang i Borlänge i sommar. Under tiden som vd för Borlänge & Co jobbade hon tätt tillsammans med festivalen.

Hon tror inte att alla förstår hur mycket festivalen betytt för Borlänge, Dalarna och Sverige.

– Vilken annan festival blir omnämnd i New York Times? Jag har haft, och har, väldigt roligt med Peace & Love.