Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nystart för tennisklubben

/
  • Nysatsning. Malungs Tennisklubb lever igen, även om den aldrig varit helt nere. Med ny entusiasm och till stor del ny styrelse – där Gabriel Bondpä tagit över odförandeklubban och Daniel Henriksson är ny sekreterare – ska man få fart på verksamheten igen.

Annons

De som sett hur tennisbanorna vid Skinnarvallen i Malung åldrats de senaste åren har nog insett att klubben varit relativt vilande. Klubbens eldsjälar har helt enkelt tröttnat ur.

- Vi har väl gått lite på sparlåga. Det har varit för dåligt intresse runt omkring och då tröttnar man till slut, säger John-Erik Artursson, som varit en av de drivande i klubben sedan utträdet ur Malungs IF för snart 30 år sedan.

Intresset var till och med så dåligt att det för en tid sedan fördes diskussioner på att avveckla verksamheten.

Nu har klubben till stor del en ny styrelse, där Gabriel Bondpä, Kjell Björlin, Anders Larsson, Daniel Henriksson och Jan Forsman tagit plats för att understödjas av "gamla" Artursson och Bo Christenssen.

Och med en mix av rutin och ny entusiasm går tennisklubben mot en ny vår.

- Väldigt positivt att de vill det här. De senaste åren har vi bara varit igång så pass att banorna varit öppna. Förhoppningen är ju att få fart på verksamheten och att lite nya unga spelare får upp ögonen och tennisen i Malung kan blomma upp, säger John-Erik Artursson.

Trots att man precis kommit igång har det redan börjat blåsa positiva vindar över Malungstennisen. Medlemsantalet har under försäsongen ökat markant och till veckan börjar man bedriva ungdomsträning igen - för första gången på många år.

- Det skulle ju vara väldigt trevligt att få igång en aktiv ungdomsverksamhet vilket är ett av våra mål. Till att börja med ska vi vara i Jofahallen, men så fort vi fått ordning på banorna går vi ut, säger Gabriel Bondpä.

I nuläget arbetar man med att rusta upp plastbanan, men även grusbanan ska få en ansiktslyftning innan säsongen startar på riktigt.

- En förutsättning för att kunna öka attraktionskraften för tennisen i Malung är att få till bra banor, säger Bondpä.

- Med det hoppas vi att den för ungdomen viktiga spontanidrotten ska komma igång lite mer, fyller Daniel Henriksson i.

Om man går tillbaka några år i tiden bedrev klubben olika tennisarrangemang, som exempelvis tennisskola under sommaren och sportlovstennis. Något som förhoppningsvis kan komma tillbaka i framtiden.

Men än så länge vill man inte lova för mycket.

- Allt är väldigt nytt så vi känner oss för och vill inte utlova något. Men vi utesluter inget och är öppna för det mesta, avslutar Gabriel Bondpä.

Mer läsning

Annons