Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyhammar hjälper LFK?

Två omgångar återstår av herrarnas division fyra.
Ludvika FK har chans att nå trean medan Nyhammar försöker undvika degradering.
Nyhammar har dessutom LFK:s öde i sina händer. I dag möter de serieledande Korsnäs.
– Vi kommer att ladda för fullt, lovar Nyhammars tränare Jens Friberg.

Slutstriden i dalafyran pågår för fullt. I helgen väntar en rafflande näst sista omgång.

För Ludvika FK, tabelltvåan, gäller det att ta sig upp i division tre.

För Nyhammars IF, som ligger femma från slutet, handlar det alltså om att rädda nytt kontrakt.

LFK har bortamatch mot Slätta på söndag, medan Nyhammar tar emot serieledaren Korsnäs hemma i dag.

Eftersom det i nuläget bara skiljer ett poäng mellan Korsnäs och Ludvika, har Nyhammar goda chanser att påverka toppstriden.

Kommer ni att hjälpa LFK?

– Ja, det får vi väl hoppas. Vi ska i alla fall göra vårt bästa, säger Nyhammars tränare Jens Friberg.

Han säger att laget är starkt på hemmaplan och har spelat bättre och bättre efter sommaruppehållet. Dessutom är Nyhammar revanschsuget mot Korsnäs.

– Det blir en tuff avslutning och vi kommer att ladda för fullt. Det är en viktig match för oss – det är lite vinna eller försvinna nu.

FK:s tränare Tommy Medén ser på helgens matcher med blandade känslor. Nyhammar måste kämpa till sig poäng i sluttampen, samtidigt som han gärna sett att de placerat sig bättre, gynnar deras prekära läge LFK.

– Jag litar på Nyhammar. Eller om jag säger så här: det hade inte kunnat vara bättre för oss eftersom Nyhammar inte är klara och måste ta poäng mot antingen Korsnäs eller Vansbro för att inte riskera att trilla ur.

– Talade med Jens Friberg så sent som i torsdags. För hans skull är det synd att Nyhammar är där de är, för Jens är en god vän till mig. Vår trupp är skadefri och vi har inga avstängningar. Det är det absolut bästa tänkbara läget.