Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyår med Trinity

På Nyårsdagen ger jazztrion Trinity en konsert i Avesta. Hedemorabördiga trumpetaren Karl Olandersson berättade om planerna.

– Det kommer att bli något av en jul- och nyårsinspirerad jazzkonsert, men med mycket av vårt material också. Det är Avesta församling som frågade oss. Vi tyckte att det var en bra idé och göra något kul av det, säger trumpetaren Karl Olandersson, ursprungligen från Hedemora.

Han är tillsammans med Borlängebördiga organisten Andreas Hellkvist och trummisen Ali Djeridi trion Trinity. De bildades 2005 och släppte sin debutskiva förra året. I år kom uppföljaren.

– Trinity har blivit ett otroligt kul band att spela med, ett av de banden som ligger mig varmast om hjärtat. Vi har lärt känna varandra musikaliskt bättre och bättre.

Bandet har spelat en hel del live och till våren ligger siktet på Japan.

– Den första skivan ska släppas i Japan och vi hoppas komma dit och spela. Jag har varit där själv och spelat och det var fantastiskt. Det är ett helt annat publikunderlag. I Sverige är publiken liten, men där spelar man i stora fina konsertsalar med tusen personer.

Hur många band är du med i?

– Det är svårt att räkna och alla spelar inte hela tiden. Det är en rolig arbetssituation. Jag tycker mest om att spela jazz, men har varit med i orkestern i Let´s dance i sex år. Sedan lägger jag på trumpet på skivor med pop, rock och annat också.

Förutom konserten i Avesta så ska Trinity spela i Falun igen den 2 februari.

– Det var inte så länge sedan vi spelade där, men de vill ha oss igen.