Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya uterinken börjar ta form

Drömmarnas arena i Leksand börjar ta synlig form.
I går lyftes de första takstolarna på plats till uterinken som ska inspirera till spontanidrott bland barn och ungdomar.
Och intresset att vara med och hjälpa till med bygget bara ökar.

Sakta lyfts den ena takstolsdelen efter den andra och placeras på rätt plats med stor precision av kranföraren.

– Det känns väldigt bra att ha kommit till det här momentet i bygget, säger Lars Backlund och Ulf Mårtensson som står på kanten till Drömmarnas arena som växer fram på gaveln till LRF hallen/Tegera arena.

Ulf Mårtensson - före detta hockeyspelare och ungdomsledare i LIF samt byggledare i det civila - är den som ansvarar för bygget.

– Jag har ju kunskap och erfarenhet i båda lägren - dessutom blev det billigast så, säger han med ett stort leende.

För ekonomiskt så är det här ett projekt där inget byggs om det inte finns pengar eller material.

Och hittills har det inte varit något problem, för intresset att hjälpa till är stort.

Precis som när LRF-hallen byggdes en gång i tiden så är stommen till det hela bokstavligt talat av trä - både byggmässigt och ekonomiskt då grundfinansieringen av det ideella projektet sker via skänkt timmer.

– Sen har vi under byggets gång också märkt att många företagare ger oss ett extra bra pris och även lånar ut sina maskiner gratis. Det känns väldigt roligt med sådan respons, berättar Ulf Mårtensson.

– Och jag har fått samtal från både snickare, elektriker och andra hantverkare som ställer upp gratis och bygger, fyller Lars Backlund i.

Hittills har man fått in hälften av de 2,5 miljoner kronor som behövs för att drömmen ska bli sann hösten 2013 som planerat.

Och så snart vintern kommer och etapp ett är avslutad så ligger fokus på det fortsatta ekonomiska arbetet.

– LIF stöttar oss genom att vi får samla in pengar och marknadsföra projektet i samband med hemmamatcherna, så där kommer vi bland annat att synas, säger Ulf Mårtensson som hoppas att även hockeypubliken ska stötta projektet.

Hockeyspelarna Johan Hedberg och Oliver Ekman-Larsson är två av projektets ambassadörer och alla som skänker 500 kronor eller mer deltar i utlottningen av två NHL-resor.