Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya uppgifter angående björnattacken: ett hål i hägnet har hittats

 
Björnattacken i Orsa Rovdjurspark
Visa alla artiklar

Enligt uppgifter som inkom under lördagen ska ett hål har hittats i ett stängsel där fredagens björnattack ska ha skett. Händelsen utreds nu av polisen.

Annons

Läs även:

Efter björnattacken: Orsa Björnpark under utredning för arbetsmiljöbrott

Grönklittsgruppen om bearbetningen efter björnattacken: "Minnesstund kommer att hållas"

LIVE-TV: (repris) Dämpad stämning på plats dagen efter björnattacken - Vd:n Anders Blomquist om hur företaget agerar vidare

Under fredagen dog en 18-årig djurskötare vid en björnattack i Orsa Rovdjurspark, som DT tidigare har rapporterat om. Med djurskötaren i hägnet befann sig även en barnfamilj. Familjen, som lyckades fly över stängslet, deltog i en aktivitet där de hjälpte till att städa och dela ut mat när en björn på något sätt tog sig in i samma område.

Polisen meddelade inledningsvis att björnen kunde ha grävt ett hål under ett stängsel från det intilliggande hägnet, men andra uppgifter har också förekommit.

Händelsen utreds nu förfullt av polis och ansvarig åklagare. Under lördagen kom uppgifter via Aftonbladet gällande att ett hål hittats vid hägnet där olyckan skedde.

När DT pratar med jouråklagaren Maria Johansson, som är beredskapsåklagare och enbart hanterar fallet över helgen, under söndagen dementerar hon dock uppgifterna om att det ska ha påträffats ett hål i stängslet.

Läs även:

Mamman hyllar sin son som dog i björnattacken: "Det var hans dröm att jobba med rovdjur"

För PLUSKUND:

TV: Dämpad stämning på plats dagen efter björnattacken - Vd:n Anders Blomquist om hur företaget agerar vidare

Turister i Orsa om björnattacken: "Det är otäckt, man blir bestört"

LÄS ALLT om björnattcken här.

■■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

■■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? kontakta oss här

■■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Skicka MMS till 720 23, eller mejla 72023@dt.se