Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya radiostationer hörs i Dalarna

Två nya radiostationer hörs över Dalarna sedan början av året. Samtidigt försvinner populära Rix FM.

Annons

Det är NRJ och Vinyl 107 som sedan årsskiftet hörs över Dalarna. NRJ gör comeback, 17 år efter den ursprungliga premiären i länet. Vinyl 107 hörs för första gången.

Samtidigt försvinner populära RIX FM och Bandit från FM-bandet i länet när frekvenserna har tagtis över av de nya radiokanalerna. För dalfolket blir kanske saknaden störst av gänget bakom "Morronzoo" i RIX FM.  I veckan blev det dock klart att Titti Schultz, Roger Nordin och Ola Lustig kommer att höras i NRJ:s morgonprogram från och med 2014.

– Vi vet att de är laddade som attan och ser fram emot att bygga upp ett nytt morgonprogram på NRJ. Vi kan lova att dagens fans kommer att känna igen sig – men det kommer också en del sköna överraskningar som vi kommer berätta mer om längre fram, säger Jakob Gravestam, marknadsdirektör för SBS Radio, i ett pressmeddelande.

I och med att radiokartan i Dalarna ritas om blir det dock ett bredare radioutbud att välja på. NRJ vänder sig till en yngre målgrupp än RIX FM samtidigt som Vinyl 107 spelar låtar från 60-, 70- och 80-talet. Mix Megapol och Rockklassiker fortsätter också att sända som vanligt.

I Mix Megapol, Rockklassiker och Vinyl 107 kommer DT:s lokala nyheter att höras under morgon- och eftermiddagstimmarna.

- Vi uppdaterar med de viktigaste nyheterna som hänt i Dalarna, säger Catharina Grufman, radioansvarig vid DT.

- På morgonen sänder vi varje halvtimme mellan klockan sex och nio. På eftermiddagen hörs vi varje timme mellan klockan 15 och 18 i Mix Megapol och Rockklassiker. I Vinyl sänder vi nyheter varje halvtimme på eftermiddagen.

Anledningen till att radiokartan nu ritas om är stora förändringar på radiomarknaden. Det är NRJ som äger frekvenserna där RIX FM/Bandit tidigare har funnits. I sju år har NRJ valt att samarbeta med MTG Radio, som bland annat sänder RIX FM. Sedan årsskiftet har man dock istället inlett ett samarbete koncernen SBS som driver radiokanalerna Mix Megapol och Rockklassiker och Vinyl, men även tv-kanalerna Kanal 5 och Kanal 9.

Annons