Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya organisationen klubbad

– Vi är väldigt nöjda med förslaget. Det tillgodoser alla våra önskemål, säger Ann Britt Grünewald.
– Det innebär också att vi kan höja kvaliteten på kulturlivet i Säter ytterligare.

Annons

Nu är den nya organisationen klubbad och klar att tas i bruk, vilket gjordes vid kommunfullmäktiges möte förra veckan.

Från och med den 1 januari kommer Säter kommuns organisation att se något annorlunda ut och förhoppningsvis leda till bättre struktur och förenklat arbetsförfarande.

Miljö- och byggnämnden kommer i framtiden att ingå i samhällsbyggnadsnämnden.

En jävsnämnd inrättas, med ansvar för beslut i myndighetsfrågor där kommunen är part och där ledamöterna inte har andra politiska uppdrag.

Antalet förvaltningar förblir fyra - men också här uppgår miljö- och bygg i en ny samhällsbyggnadsförvaltning.

Detta tilltalar många ledamöter. Inte minst Ann Britt Grünewald som fasat för att få den lokala idrotten på sitt ansvar.

– Det handlar om helt skilda intressen och på andra håll där man slagit ihop de båda har kulturen fått stryka på foten, sade hon till tidningen tidigare.

Men så blev det nu inte. Kulturnämnden får ökat ansvar, men då för det som kan kopplas till kulturområdet, såsom Folkets hus, biografen, biografmuseet, Åsgårdarna och sockenstugor.

Föreningsbidrag och stöd till ovanstående ligger också på kulturnämnden medan samhällsbyggnadsnämnden ansvarar för samtliga kommunala fastigheter och idrottsanläggningar.

– Det här är precis vad vi hoppats på, säger en nöjd Grünewald.

Göran Johansson (V) efterlyste en utvärdering av organisationen efter två år.

– Jag yrkar på att den görs och att vi får ta del av den våren 2015.

Marit Ragnarsson (C) hade en fundering angående kollektivtrafiken som hon tycker är otydlig på vissa punkter samt att det borde klarläggas var olika ärenden ska beredas.

Detta föll dock inte i god jord hos andra ledamöter som ansåg att politiker inte ska styra tjänstemännens beredningsarbete.

Efter en stunds diskussioner beslutade fullmäktigemötet att anta förslaget till ny organisation och att en utvärdering av densamma görs efter två år.