Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya MUF satsar på välgörenhet

Nu är MUF tillbaka i Hedemora.
Föreningen som startade i september har fått cirka 15 medlemmar. De har engagerat sig i Läkarmissionens Aktion julklappen.

Ordföranden Gustav Ericsson har själv varit med om att slå in julklappar när han gick på Fyrklöverskolan.

– Men nu skulle inte skolan vara med så vi tyckte att det här var värt att satsa på, berättar han.

Ungmoderaterna har fått medel från moderföreningen och de har själva lämnat bidrag till julklapparna. Annat har de blivit sponsrade med och fått till skänks.

Paketen som ska gå till barn i fattiga familjer i Ukraina, Georgien och Moldavien innehåller bland annat en tandborste, tandkräm, tvål, pennor och ritblock enligt Läkarmissionens önskelista.

– Jul ska alla få fira, det ska inte vara någon klassfråga, tycker Gustav Ericsson och berättar att MUF även planerat en loppmarknad för att samla in pengar till ideella sällskapet Hedemora jultomtar.

Nybildade MUF Hedemora deltar också i talarkvällar, medlemmarna går utbildningar och en styrelse håller på att bildas.

– Många tror att vi är rikemansbarn som bara super och festar, men så är det definitivt inte, förklarar Gustav Ericsson.

Han säger att det inte har talats särskilt mycket politik i hans familj. Intresset väcktes efter valet 2010 och han ville bilda MUF-föreningen redan då.

– Men nu är vi på frammarsch.

Varför valde du just MUF?

– Jag tycker att det alltid ska löna sig att arbeta och man ska ha rätt att tjäna pengar utan att skämmas.