Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya miljoner till naturvård från Länsstyrelsen

Länsstyrelsen beviljar drygt 1,6 miljoner till naturvårdsprojekt i Dalarna.
"Det är fantastiskt roligt att kunna bevilja så många projekt i år", skriver Anki Alfredéen, handläggare, i ett pressmeddelande.

Länsstyrelsen fick in 20 ansökningar om naturvårdsprojekt i år. Av dessa beviljades 18. Totalt ger Länsstyrelsen 1 650 000 kronor i bidrag till projekten.

LÄS MER: Miljonsatsning på naturvård – 240 hektar skog skyddas.

Bland projekten finns ett för att nysvenskar i Leksand ska kunna hitta ut i bygdens natur. Ett annat projekt ska skapa vedbankar runt Falun och informera om död veds naturvärden.

Pengar har också gått till satsningar på natur- och kulturleder för att göra naturen mer tillgänglig, och till mer artspecifika projekt och naturskydd.

LÄS MER: DT granskar APU som vill starta verksamhet i Dalarna.

Länsstyrelsen skriver i sitt pressmeddelande att några av nyckelorden för årets projekt är naturvårdsnytta, lokala initiativ och lokal drivkraft. Men det handlar också enligt Länsstyrelsen om friluftsliv, samverkan och partnerskap, folkhälsa, tätortsnära natur och tillgång till denna.