Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya lägenheter planeras i centrala Falun

/
  • Så här är det tänkt att det nya flerbostadshuset ska se ut i kvarteret Västra Falun 4 i hörnet av Myntgatan/Gruvgatan,

Gula Huset AB planerar att bygga ett flerbostadshus - med 21 hyreslägenheter - på fastigheten Västra Falun 4 vid Myntgatan/Gruvgatan.
Investeringen är beräknad till 19 miljoner kronor.

Annons

På den aktuella fastigheten stod tidigare det så kallade "Gula huset", som trots protester från diverse håll revs hösten 2014.

De sista åren inrymde "Gula huset" en loppmarknad.

Men nu ska alltså ett nytt flerbostadshus byggas på platsen.

Flerbostadshuset är tänkt att uppföras med två huskroppar med fyra respektive fem våningar och ska inrymma totalt 21 hyreslägenheter, fördelat på 14 stycken ettor och 7 stycken tvåor samt en lokal.

Samtliga ettor kommer att ha sovalkov mot innergård, tre av tvåorna ska ha sovrum mot Myntgatan, övriga mot innergård.

Alla lägenheter ska nås via loftgång och lokalen via separat entré mot Myntgatan.

– Vi vet att det i dag finns en stor efterfrågan på bostäder i centrala Falun, och inte minst när det gäller mindre hyreslägenheter. I vår satsning anpassar vi oss efter det drag som finns, säger bolagsrepresentanten Staffan Wiklander.

En bygglovsansökan finns inlämnad, och ska behandlas av myndighetsnämnden för bygg- och miljöfrågor vid sammanträdet nästa vecka.

– Det är en stor investering som vi gör. Men innan vi kan börja bygga, ska bland annat arkeologiska utgrävningar göras. I nuläget kan vi därför inte säga något om när en byggstart kan ske, men tidigare har planen varit att huset skulle stå färdigt hösten 2016, säger Staffan Wiklander.

Annons