Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya kontakter på jobbmässa

Både företagare och besökare verkar uppskatta länets största rekryteringsmässa.
– Det här var intressantare än jag trodde, säger studenten Sara Haglund.

– Vi brukar kunna hitta guldkorn på mässan, säger ABB:s Åsa Linder.

Jobbmässan Propellern arrangeras varje år av studentkåren på Högskolan Dalarna. Den marknadsförs som den största rekryteringsmässan i länet. Syftet är att utställare och besökare, exempelvis arbetssökande och studenter, ska kunna knyta kontakter. Årets mässa hölls i går på Teknikdalen i Borlänge och på plats fanns 56 utställare, allt ifrån fackförbund, arbetsförmedling och kommuner till företag av olika storlek.

– Jag kom hit för en goodie bag, men har insett att mässan är mycket intressantare än vad jag trodde, säger Sara Haglund, ekonomistuderande.

– Jag gillar att konstruera och är mycket för att plocka ihop och plocka isär saker. Det här var intressant, berättar Sara Haglund och pekar på representanterna från Morgårdshammar AB.

Även hennes studiekamrater uppskattade mässan.

– Man får en inblick i arbetslivet. Jag har aldrig haft ett fast jobb och vill veta mer. Jag gick till en bank på mässan för att få veta hur det är att jobba där. Jag fick veta att de har ett traineeprogram, det lät bra, säger Anna Di Padova, ekonomistudent.

– Man får också en inblick i företagen och får veta vad det finns för företag. Jag tänker bara på de stora jättarna, men det finns fler möjligheter än vad man tror, tillägger Sara Haglund.

I mässans katalog fanns de utställande företagen beskrivna och besökarna fick också veta vad företagen hade att erbjuda, till exempel arbete, tillfälle för examensjobb, praktik eller vikariat.

Emil Jobs som pluggar tekniskt basår valde att prata med ABB.

– Jag är utbildad automationstekniker så det här är mitt område. Mässan är mycket effektivare än ett besök hos Arbetsförmedlingen, säger han.

Även Isak Malis, som pluggar teknik och design, föredrar personlig kontakt.

– Man bli mer motiverad när allt är samlat än när man måste leta information på företagens hemsidor, menar Isak Malis.

För ABB var det självklart att delta.

– Vi behöver ständigt nya ingenjörer för att fortsatt ligga i framkant så vi tar alla möjligheter att vara ute och träffas, menar ABB:s Åsa Linder som hade en hel del givande samtal under mässan.

– Vi brukar alltid hitta guldkorn. Vi har fått in CV:n som ser lovande ut, säger Linder.