Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya jobb när försvarsmakten satsar i Dalarna

Trängslet i Älvdalen förstärks med fyra personer då Skaraborgs regemente kommer att anställa en skjutfältschef och tre hantverkare.

Många rykten har cirkulerat kring skjutfältet i Älvdalen och personalstyrkan. Samtidigt har samtal förts mellan Försvarsmakten (FM) och Försvarets materialverk (FMV) där ambitionen har varit att öka tillgängligheten till Trängslet.

Nu har de två myndigheterna kommit överrens om att förstärka Trängslet med fyra personer och på onsdag kom beskedet. I korthet meddelade man att Skaraborgs regemente kommer att anställa en skjutfältschef och FMV ska anställa tre hantverkare.

– Det har varit en lång process att nå en lösning på Älvdalens skjutfält. Ända sedan regementet drabbades av personalneddragningar vid Försvarsmaktens omorganisation har arbetet pågått för att vi ska öka verksamheten vid skjutfältet. Nu har vi slutligen kommit till en lösning som innebär att vi tillsammans med FMV kan göra detta. Detta känns mycket bra och jag vet att vi tillsammans med FMV kommer att kunna göra ett bra jobb, säger Fredrik Ståhlberg, chef för Skaraborgs regemente.

Gittan Nylund, detaljchef för förrådsavdelningen och stationerad i Trängslet, är glad över denna återbemanning.

– Mer personal innebär mer gäster. Den senaste tiden har vi varit tvungna att säga nej när gäster har velat utnyttja fältet, säger Gittan Nylund.

Helt öde har Trängslet dock inte varit. Tvärtom har man under det första kvartalet haft fullt upp i samband med vinterövningar. I dag har man fyra anställda på Logistik, nio på Fortifikationsverket, två i köket och tillfälliga besök från en anställd på P4: Pansarregementet.

De fyra nya anställda kommer vara en del av P4.

Man har inte varit rädd för en avveckling?

– Det har aldrig varit tal om att lägga ned helt. Men visst har man haft vissa farhågor. Samtidigt har vår organisation hela tiden sagt att detta ska förbli en servicepunkt, säger Gittan Nylund och tillägger att detta är positivt för Tränglset såväl som för hela bygden.