Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya hotellplaner i Grönklitt

Flera gånger under turismsatsningen i Grönklitt har planer förts fram om att bygga ett hotell. Vid fredagens Företagarträff i Orsa berättade Lars Axelsson, anläggningschef i Grönklittsgruppen, att man nu arbetar med en idéskiss för ett hotell.
– Ingenting är ännu klart. Vi är ännu så länge i fasen med detaljplaner med mera, men det finns många positiva parter inblandade.

Den idéskiss man arbetar med går under benämningen Sky Lodge Grönklitt. Huvudkroppen på Sky Lodge har nord-sydlig riktning och beräknas omfatta cirka 90 rum med plats för 500 bäddar. Men som Lars Axelsson påpekar handlar det ännu så länge om en vision och en idéskiss.

Vid Företagarträffen redogjorde Lars Axelsson också för flera nyheter inför vintersäsongen.

– En efterlängtad nyhet för många längdåkare är att vi nu kompletterar våra 70 kilometer spår med ett rundspår på 22 km. Grönklitts skidstadion får också en rejäl uppdatering med nya omklädningsrum, duschar och toaletter. Dessutom blir det lokaler för vallaservice, försäljning och skidtester. Längdkickoff blir det helgen den 30 november till 2 december med den sparade snö vi har på lager.

För de alpina åkarna har Grönklittsgruppen fortsatt att utveckla Grönklitts Snowpark. En ny Skicrossbana har byggts med hopp och velodromer. Även nya offpistområden har anlagts i både norr och söder.

– Vi röjer upp nygamla pister och skogen mellan pisterna för att skapa ny, spännande skogsskidåkning, säger Lars Axelsson.

I björnparken väntar också en nyhet.

– Redan i november får vi en ny stor vinterattraktion. Det är att isbjörnarna Eva och Wilbär får två isbjörnskompisar från Holland, som kommer att få gå i ett eget hägn.