Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya fastigheter planeras i centrala Falun

Företaget Kullen i Falun AB planerar att bygga tre radhus samt ett flerbostadshus med fyra lägenheter i centrala Falun.
– Vi håller som bäst på med projekteringen för det hela, säger bolagsrepresentanten Magnus Westberg.

Flera bostadssatsningar är nu på gång i centrala Falun.

I slutet av september kom Kullen i Falun AB in med en bygglovsansökan om att få bygga tre radhus samt ett flerbostadshus med fyra lägenheter på fastigheten Lundtäkten 7 med fastighetsadressen Trotzgatan 48.

– Det handlar om en tomt som bolaget köpte av ett dödsbo för ett tag sedan. Förutom ett litet hus, som ska rivas, är tomten helt tom från byggnader i nuläget. Vi hoppas komma i mål med projektet, säger Magnus Westberg.

Den sammanlagda produktionskostnaden för projektet är beräknad till 16,5 miljoner kronor.

– Vi gör en större satsning, men det är verkligen en fin tomt vi har att erbjuda. Via en förstudie vi gjort kring vilka behov som finns i centrum, har vi bestämt oss för att bygga sju lägenheter med olika möjligheter. Alla lägenheter kommer att ha en egen entré, säger Magnus Westberg.

Bolaget samarbetar just nu med mäklare för att kolla av intresset för radhusen och lägenheterna, vilka kommer att säljas som bostadsrätter.

– Gensvaret har varit positivt. Det verkar finnas ett stort intresse för den här typen av boende i centrum, säger Magnus Westberg.

Byggstarten är planerad till den 1 april 2016 och går allt som det ska, kan inflyttning ske i början på 2017.

– Många lokala företag har visat intresse av att vara med och bygga, vilket vi tycker är positivt, slutar Magnus Westberg.