Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya bostadsrätter möter motstånd

Planerna på 28 bostadsrätter i Nygårdarna möter motstånd.
Närboende anser att området blir för hårt exploaterat.

Häromkvällen genomfördes ett samrådsmöte om Skanskas planer på att bygga så kallade Bo Klok-hus i Nygårdarna. Runt 15 personer, mest närboende, mötte upp i Palladium.

– Man är inte så nöjda med att det byggs där, utifrån lite olika utgångspunkter, konstaterar Steve Johnson, kommunen plan- och markchef.

Planområdet avgränsas av Nygårdsravinen i norr, av Paradisvägen i öster samt i söder och väster av bebyggelse i Nygårdarna. Skanska planerar sex hus med 4-6 lägenheter i varje.

– En del menar att det blir för mycket bebyggelse, och det blir många fler människor i byn. Man tycker att förslaget inte tar tillräcklig hänsyn till miljön, konstaterar Steve Johnson.

– Vi slutade i alla fall mötet med att konstatera att man inte är intresserad av förslaget som det ser ut nu. Men man avvisar inte helt att det byggs där. Det är det viktigaste för vår del.

Samrådet om detaljplaneförslaget pågår fram till 26 november.

– Vi får se vad det kommer in för synpunkter och sedan får vi ha en diskussion med Skanska om hur de vill gå vidare, och om det går att förändra förslaget på något sätt.

Steve Johnson konstaterar att det behövs fler bostäder i Borlänge.

– Det är intressant att det faktiskt finns någon som vill bygga.