Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya årsbästan av Kallur och Olsson

Annons

Både Susanna Kallur och Christian Olsson slog till med nya årsbästan under Golden league-tävlingen i Paris på fredagskvällen.

Olsson tog en överlägsen trestegsseger medan Kallur slutade tvåa på 100 m häck.

Europamästarinnan Susanna Kallur var tillbaka på arenan där karriären tog fart på allvar för ett år sedan. Den gången vann hon sin första Golden league-tävling på 100 m häck.

Den här gången sprang hon i mål som tvåa. Svenskan var något efter övriga löpare i början av loppet, men kom starkt på slutet och sprang i mål på 12,68 sekunder _ slagen endast av Michelle Perry som vann på 12,57.

Kallur slutade tvåa även i den första Golden league-tävlingen i Oslo för tre veckor sedan. Nu som då stod amerikanskan Michelle Perry som segrare.

Även Christian Olsson slutade tvåa i Oslo tidigare i sommar. På fredagen fick han revansch och visade att formen är på gång inför VM i augusti. Olsson vann trestegstävlingen på 17,56 _ 23 centimeter längre än hans tidigare årsbästa.

Tvåa slutade portugisen Nelson Évora på 17,28 medan brasilianaren Jadel Gregorio, som hoppat längst i världen i år med 17,90, fick nöja sig med en fjärdeplats.

Olssons resultatet innebär även att han klättrar på världsårsbästalistan från sjätte till andra plats.

Kvällens tredje svensk, Magnus Arvidsson, blev sjua i spjuttävlingen på 80,02 meter. Finländaren Tero Pitkämäki vann med ett jättekast på 89,70.

TT

Mer läsning

Annons