Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya ansikten och nya roller – nu satsar DT på ännu mer lokala nyheter

Artikel 3 av 3
Det är vi som är nya DT
Visa alla artiklar

Knis Karin Björklöf kommer att bevaka Rättvik på heltid. Mikael Hellsten förstärker Borlängeredaktionen. Leif Olsson kommer att bevaka Malung-Sälen.
Sport- och deskredaktionerna, som tidigare varit gemensamma för Mittmedia, blir åter lokala. Dessutom kommer ni att få se en hel del journalister i nya roller.

► Är du nyfiken på vilka journalister som bevakar ditt område? Se hela listan längre ner i artikeln.

Nu satsar DT ännu mer på lokala nyheter.

– Vi finns redan på så många platser i länet - och bevakar hela Dalarna. Nu blir vi ännu starkare. Det är viktigt att vi finns på plats för att vi ska vara relevanta för våra läsare, säger chefredaktör Helena Nyman.

Satsningen på lokala nyheter är en uttalad målsättning från Mittmedias nya ägare Bonnier.

Tidigare har de sex sportmedarbetarna i Dalarna tillhört en central sportorganisation i Mittmedia. Samma sak med nyhetsdesken. Nu blir både sporten och nyhetsdesken en del av DT:s lokala organisation igen.

Reportrarna som ska bevaka Rättvik och Malung-Sälen ska utgå från redaktionerna i Leksand respektive Vansbro.

– Vi kan i dag inte räkna med att vi åter ska öppna tidigare stängda redaktioner i länet. Däremot kan vår bevakning bli bättre. Nu fördelar vi resurser som kommer förbättra vår bevakning i flera kommuner avsevärt, säger Helena Nyman.

Mikael Hellsten är reportern som återvänder till hemkommunen Borlänge från redaktionen i Falun, där han arbetat de senaste åren.

– Fler reportrar i Borlänge ger oss bättre möjligheter att leverera superlokal journalistik, att finnas där vår publik är och bevaka, rapportera, granska och kommentera det som händer runt om i den på så många sätt växande kommunen, säger BT:s nyhetschef Linda Solum.

Här en presentation av DT-journalister i nya roller:

.

Mikael Hellsten, reporter, Borlänge:

Namn: Mikael Hellsten

Ålder: 48

Bostadsort: Borlänge

Så vill jag utveckla nyhetsbevakningen i Borlänge: Jag vill fokusera lite extra på kriminaljournalistiken där människorna bakom händelserna är det viktiga. Kanske blir det också djupdykningar i några gamla fall som jag vet att det finns intresse kring. Kul att vara en del i satsningen på Borlänge!

.

Harri Sternljung, reporter Gagnef:

Namn: Harri Sternljung

Ålder: 61

Bostadsort: Djurås

Så vill jag utveckla nyhetsbevakningen i Gagnef: Precis som älvarnas möte är ett signum för Gagnefs kommun är mötet med såväl stora som små människor viktiga i nyhetsflödet. Samma sak gäller med den mångfald av entreprenörer som utgör Gagnefs näringsliv. Vi ses!

.

Hampus Petersson, reporter Ludvika:

Namn: Hampus Petersson

Ålder: 33

Bostadsort: Saxdalen

Så vill jag utveckla nyhetsbevakningen i Ludvika och Smedjebacken: "En bra grej är en bra grej", sa en klok kollega till mig en gång. Min förhoppning är att kunna förmedla nyheter och reportage på ett sätt som gör det intressant för alla. Oavsett ämne.

.

Knis Karin Björklöf, reporter Rättvik:

Namn: Knis Karin Björklöf

Ålder: 54

Bostadsort: Leksand

Så vill jag utveckla nyhetsbevakningen i Rättvik:

Vi kring Siljan har ärvt ett landskap och ett sammanhang att vara aktsamma om. Samtidigt ska vi ta emot nuet och framtiden med öppet sinne. Rättvik har allt och lite till - och det är rättvikarna som "gör" nyheterna. Med det i åtanke känner jag mig hedrad över att få skriva om och för en av de finaste orterna i länet.

.

Leif Olsson, reporter Malung-Sälen:

Namn: Leif Olsson

Ålder: 65

Bostadsort: Nås

Så vill jag utveckla nyhetsbevakningen i Malung-Sälen:

För mig känns lokal förankring viktig. Att vara på plats och förmedla nyheter som både berör och engagerar i både stort som smått.

.

Emma Høen Bustos, politisk redaktör

Namn: Emma Høen Bustos

Ålder: 27

Bostadsort: Falun

Så vill jag utveckla ledarsidans åsiktsjournalistik: Granskningen av Dalarnas makthavare kommer fortsatt stå i centrum, med ett extra stort fokus på konflikten mellan stad och land, integration och välfärdsfrågor. Dalarnas kommuner står inför stora ekonomiska utmaningar framöver och här krävs nya politiska lösningar. Bevakningen blir som allra bäst med din hjälp och min kollega Jens Runnberg och jag kommer att arbeta hårt med att knyta ledarsidan närmare lokalsamhället. Kom in på en kaffe, ring, mejla, skriv brev eller hugg tag i oss på stan! Det är för dig vi gör tidning.

.

Jenny Andreasson, familjeredaktör

Namn: Jenny Andreasson

Ålder: 45

Bostadsort: Falun

Läsarnära: Visste du att ”Alice” och ”Wilma” kom på delad första plats av tilltalsnamn för flickor i Dalarna i fjol? Bland nyfödda pojkar, seglade ”Hugo” upp i topp. Under Familj&Vänner ryms det lilla, såväl som det stora. Glädjen, såväl som sorgen. För visst är det människorna som gör Dalarna. Hör gärna av dig, med just din berättelse.

.

Markus Bäckström, nyhetschef sport

Namn: Markus Bäckström

Ålder: 42

Bostadsort: Falun

Så vill jag utveckla sporten: Sporten är en viktig del som engagerar oerhört många människor i det här länet. Dalarna är en fantastisk idrottsregion med massor av sport på elitnivå ner till gräsrotsnivå vilket har sina utmaningar. Vi vill skildra hela kedjan, sedan kan vi inte bevaka allt som sker – men ambitionen är att träffa så rätt det bara går.

.

Är du nyfiken på vilka journalister som bevakar ditt område? Se hela listan här nedan.

Mora Tidning

Älvdalen, Mora, Orsa: Stefan Rämgård, Katarina Cham, Nisse Schmidt.

.

Borlänge Tidning

Borlänge: Jerry Brodin, Kajsa Thorp Backlund, Mikael Hellsten.

.

Södra Dalarnes Tidning

Hedemora, Säter: Tobias Berg, Karin Diffner.

.

Nya Ludvika Tidning

Ludvika, Smedjebacken: Torbjörn Granling, Hampus Petersson.

.

Falu Kuriren

Falun/Dalarna: Mats Laggar, Kenneth Westerlund, Karin Sundin, Anders Staffas, Stina Rapp, Lars Dafgård, Linda Mankefors, Nina Blazevic, Seth Jansson, Agnes Fäldt, Anton Ryvang, Catharina Grufman.

.

Rättvik: Knis Karin Björklöf

.

Leksand: Klockar Mattias Nääs

.

Gagnef: Harri Sternljung

.

Vansbro: Sven Thomsen

.

Malung-Sälen: Leif Olsson

.

Sporten

Markus Josefsson, Elin Bergvik Eriksson, Oskar Magnusson, Rickard Pettersson, Kristian Bågefeldt, Marcus Simm.

.

Desken

Monica Boström, Carl-Johan Goth, Emma Hjortman, Johanni Sandén, Olle Liljeblad, Alexander Månsson.

.

Kulturredaktör: Anders K Gustafsson.

.

Familjeredaktör: Jenny Andréasson.

.

Insändar- och debattredaktör: Virve Ivarsson.

.

Ledarredaktionen: Emma Høen Bustos, Jens Runnberg.

.

Nyhetschefer: Jan Svensson, Louise Sundström, Linda Solum, Markus Bäckström.

.

Printredaktörer: Elena Larsson, Anette Larsson, Ronald Eichinger, Maria Svensson.

.

Veckomagasinet Pralin: Sara Thunmarker Telde, Anna Klint, Ragna Fahlander.

.

Redaktionschef: Erik Nyholm.

.

Chefredaktör: Helena Nyman.

.

TV-navet: Jonatan Svedgård, Jonas ”Heavy” Stentäpp, Jonna Igeland.