Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya ägare till Venjans camping

Venjans camping får nya ägare. I torsdags beslöt kommunens tekniska nämnd att sälja campingen till Anders Kullman och Susanne Johansson i Nacka. De betalar 1 120 000 kronor för campingen.

Paret Kullman Johansson bor i Nacka men de är inte helt obekanta med Venjan. Anders mamma Lilian härstammar från Lindergården, de har ett hus i Järpesbo vid Venjanssjön och Anders jagar älg i Kättbo.

Anders Kullman har en chefstjänst på Hewlett Packard och Susanne Johansson är ansvarig för Stockholms kommuns fritidsgårdar.

– Jättespännande och en utmaning, säger Anders om att de köper campingen. Det var under semestern som de såg att campingen var till salu. Kommunen har tidigare arrenderat ut den till Rolf och Elisabeth Henningsson.

– Det kom snabbt på. Anders förklarar att han och Susanne inte kan flytta upp till Venjan i brådrasket. De fortsätter med sina ordinarie jobb tills vidare. Det blir Susannes föräldrar Inger och Hans Johansson som drivit vandrarhem tidigare som ska hjälpa till med campingen.

– Sedan får vi se hur det går och hur vi kan utveckla det hela.

Venjans camping omfattar cirka två hektar vid Venjanssjön. Där finns 60 campingplatser varav 30 är för husvagnar. På området finns en servicebyggnad, reception, vandrarhem och två campingstugor.