Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny VD för Destination Sälenfjällen: "Det känns otroligt spännande och utmanande"

Styrelsen i det privata destinationsbolaget Destination Sälenfjällen har utsett en ny vd, eftersom att den nuvarande vd:n har valt att lämna.
– Det känns otroligt spännande och utmanande att få möjligheten att ta mig an vd- rollen och leda Sveriges största besöksnäringsdestination utanför storstäderna, säger Anders Bjernulf.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Många döms men långt ifrån alla betalar – mer om hur skadestånd fungerar

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Nu har Destination Sälenfjällen utsett en ny vd. Så under hösten ersätter Anders Bjernulf den nuvarande vd:n Charlotte Skott som har efter fyra framgångsrika år valt att lämna rollen som vd. Men de två kommer att arbeta parallellt under september månad innan Anders tar över rollen själv.

– Vi är stolta och glada att vi har lyckats knyta Anders till oss som ny vd. Anders har en mycket gedigen bakgrund från besöksnäringen och har ett starkt nätverk lokalt, regionalt och nationellt. Anders har de erfarenheter och kompetenser vi behöver för att ta nästa steg i vår utveckling, säger Sven von Holst, styrelseordförande, i ett pressutskick.

– Vi vill också passa på att tacka Charlotte Skott för sin tid som vd hos oss, hon har gjort ett stort och gediget arbete med att starta upp bolaget och har med sin kompetens och sina ledaregenskaper på ett mycket bra sätt nått de gemensamma mål vi satt upp. Vi vill önska Charlotte stort lycka till när hon under hösten väljer att gå vidare i en roll som Näringslivsdirektör i Uppsala kommun, säger Sven von Holst.

Tidigare har Anders Bjernulf varit vd för Siljan Turism under åren 2001 fram till 2005 och har innan dess även arbetat internationellt.

Hans namn är välkänt i Sälenfjällen och han har en god lokalkunskap sedan sina nio år som marknads- och försäljningschef på Scandinavian Resort, där Sälens Högfjällshotell ingår.

– Det känns otroligt spännande och utmanande att få möjligheten att ta mig an vd-rollen och leda Sveriges största besöksnäringsdestination utanför storstäderna. Jag känner väl till Sälenfjällen och ser fram emot att få arbeta tillsammans med alla medlemsföretag och skapa goda förutsättningar för långsiktig tillväxt, i den snabbt växande besöksnäringen, säger Anders Bjernulf.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android