Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny utomhusscen inför Visfestivalen

Johan Eriksson och Hans- Åke Edvardsson ett par av eldsjälarna bakom det här projektet och som är den så kallade "Forsgläntan" i centrum av Malungsfors ser fram mot att man i framtiden inte bara skall ha Visfestival i Malungsfors utan också andra arrangemang.

- Genom att vi fått en riktig utomhusscen betyder det också att vi har möjlighet att arrangera andra arrangemang och det kommer vi också att göra säger Johan Eriksson som är glad över att man nu genom den nya scenen också kommer att slippa göra provisoriska åtgärder om det skulle bli regn. Den nya scenen är cirka 50-70 kvadratmeter och den har naturligtvis blivit ett lyft för "Forsgläntan" i Malungsfors.

De bidrag man fått till den nya utescenen kommer bland annat som EU- bidrag på 200000 kronor och ett bidrag från regleringsfonder via Länsstyrelsen på 97000 kronor. Till detta skall också läggas en hel del ideellt arbete som bygdens folk gjort.

- Vi kommer också att sälja skyltar som skall sättas upp på scenen till både företag och privatpersoner säger Hans- Åke Edvardsson. De kommer att kosta fem hundra kronor och målsättningen är minst hundra skyltar och redan nu har man fått in över 70.

Det är också pengar som man kommer att använda för att förbättra "Forsgläntan" ytterligare. När det gäller Visfestivalen är det föreningen "Forsmålet" som står bakom detta arrangemang.

- Att vi har arrangemang i Malungsfors är också viktigt när det gäller att värna om livsmedelsbutiken "Boa" som ligger i direkt anslutning till "Forsgläntan" säger Johan Eriksson.

Och redan nu på lördag då det är Visfestival räknar man med en rekordpublik vilket betyder att det kommer minst 1500 personer till "Forsgläntan" för att höra på landets allra främsta vissångare.

- Vi kan ta emot kanske två tusen personer inom området säger Johan Eriksson som ser fram mot den tredje Visfestivalen i Malungsfors.