Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny tung Oreförlust

IFK Ore har det fortsatt tungt i inledningen av ettan. Borta mot Lindlöven kom fjärde raka förlusten.

Hemmalaget gjorde två snabba mål i powerplay och hade i stort sett stängt matchen redan efter en kvarts spel då det lyste 3–0 på resultattavlan.

Lindlöven vann till slut med hela 9–2.

– Vi är numret för små och siffrorna går inte att snacka bort, sa en besviken Mattias Olsson.

Helt klart är att Ore är i behov av förstärkning och en sådan finns på nära håll. Det är bara det att den det handlar om har tagit timeout på obestämd tid.

– Gustav Gräsberg är efterlängtad, men det är hans beslut och inget jag kan göra något åt, säger Oretränaren.

– Vi får se när och om han vill vara med. Gustav är en otroligt bra spelare och ledare, han skulle helt klart behövas i det här unga gänget.

Efter tre raka förluster hoppades Ore på att bryta den negativa trenden. Men gästerna fick en allt annat än bra start i Lindehov. Ore drog på sig två snabba utvisningar, vilket straffade sig omgående. 1–0 kom i spel fem mot tre efter 5.15 och tvåan knappa 1,5 minut senare, även det i numerärt överläge.

– Två olyckliga utvisningar ställde till det direkt. En sådan start är inte vad ett lag med tre raka förluster behöver.

När trean kom, mindre än fem minuter innan paus, blev uppförsbacken än brantare. Hemmalaget gick upp till 7–0 i tredje innan Ore kunde reducera två gånger.

– Vi får försöka skaka av oss det här, ta på oss blåstället och gå vidare. Vi har en del att jobba med, konstaterade Mattias Olsson med en suck.