Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny svensk succé i Tyskland?

I Berlin svarade de blågula fotbollskillarna för den mest osannolika vändningen ett svenskt landslag någonsin gjort.
På lördag vill Rasmus Mårthen fortsätta den svenska succén på tysk mark.
– Klart jag vill upp på pallen igen, säger den 19-årige racingtalangen från Mora.

Dagen efter Sveriges osannolika upphämtning på Olympiastadion satte sig Mårthen i bil för att åka till – just det – Tyskland.

– Ja, vilken match det var, säger Rasmus.

Tisdagen den 16 oktober kommer framöver alltid vara ett historiskt datum inom svensk idrott. Att vända 0–4 mot Tyskland – I Berlin – till 4–4, fanns inte på världskartan.

Även Rasmus Mårthen har goda minnen från Tyskland. För en dryg månad sedan tog han sitt livs skönaste seger, då han inte bara fick ställa sig på pallen i en av världens största juniorserier, Volkswagen Scirocco R-Cup, han fick kliva högst upp efter att ha varit snabbast på tyska Oschersleben.

Hur har reaktionerna varit efter din seger?

– Jag har fått mycket gratulationer här hemma och det har känts riktigt bra.

– Men jag har även fått gratulationer från tyskt håll, från Volkswagen, och även från fans. De tycker det är stort att jag redan min första säsong kunde vinna, i Tyskland är motorsporten så mycket större jämfört med här hemma.

Några erbjudanden inför kommande säsong?

– Jag har möjlighet att fortsätta i den här serien, men det har dykt upp lite "andra grejer" också. Men det kan jag berätta om först en månad efter sista racet.

Och den sista tävlingen körs lördag, på klassiska Hockenheim Ring, tillsammans med finalen i DTM-serien.

– Mitt mål inför säsongen var att komma på pallen i något av racen och bli topp tio totalt. Jag ligger tia just nu, så räkna med att det blir åka av i helgen, lovar Mårthen.