Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny succé – men Rissveds blickar framåt

Två tävlingar – full pott.
Jenny Rissveds har fått en lysande start på säsongens världscup.
Men hon har svårt att njuta av det.

I Tyskland stod kampen mellan Jenny Rissveds och schweiziskan Alessandra Keller. Efter att ha kamperat ihop sedan mitten av första varvet så började Rissveds dra ifrån med halva loppet kört.

– Jag tänkte bara köra smart och avvakta. Inte bränna för mycket krut, utan se lite hur hon körde och var hon hade sina styrkor och svagheter – analysera lite. På tredje varvet visste jag hur jag skulle få en lucka, berättar Rissveds.

I mål var hon klara 49 sekunder före Keller.

– Jag försökte köra ifrån henne utför, för jag visste att jag är bättre än henne tekniskt. Sedan väntade jag ikapp henne på platten, för att få lite draghjälp. På så sätt tröttade jag även ut henne.

Efter två världscuptävlingar har Jenny Rissveds tagit maximala 180 poäng och leder därmed U23-cupen klart, före Alessandra Keller och amerikanskan, Kate Courtney, båda på 120 poäng.

– Det är självklart jätteroligt, men jag tänker inte så mycket på det. Tyvärr så har jag svårt att vara nöjd. Även fast jag vann, så är det inte så att jag går runt och tänker på det. Men jag försöker njuta och försöker tänka tillbaka på det som att jag faktiskt har vunnit en världscup. Och det är ju stort.

För den som har följt Jenny Rissveds karriär så kommer kanske inte de orden som någon överraskning.

Att sätta hög press på sig själv har blivit något av 20-åringens paradgren på hennes väg mot världstoppen.

– Det är lätt att man blickar framåt mot nästa tävling i stället. Jag vill inte vara nöjd utan hela tiden sträva mot att bli bättre. Det är en balansgång. Går man runt och är nöjd hela tiden, så blir det aldrig att man strävar mot att bli bättre heller. Men jag är stolt och glad.