Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny succé för Julklapp till alla

Cirka 2 000 julklappar och åtskilliga tusenlappar. Det fina resultatet kan Julklapp till allas initiativtagare Martina Bergman nu summera.
– Jag tror folk tycker att det är skönt att de kan hjälpa till med små medel, säger hon.

Martina Bergman startade förra året julklappsinsamlingen i Hagakyrkan som genast blev en succé. I år har bland annat hotell Galaxen deltagit i projektet. För varje paket som lämnades in där skänkte hotellet tio kronor till Unicefs arbete mot barntrafficking.

– Sista kvällen kom det in 775 paket på fyra timmar, berättar Martina.

Totalt lämnades 1 544 paket in där vilket betyder 15 440 kronor till Unicef.

Men många andra företag och privatpersoner har i år också skänkt pengar direkt till Julklapp till alla som är ett projekt i föreningen hjälptill.nu.

– För dem kommer vi att komplettera julklappar om det fattas i någon kategori, men vi kommer också att hjälpa till med julmat och annat till behövande.

På tisdag klockan 14–16 delas klapparna ut av tomten i Hagakyrkan.

– Vi vänder oss till dem som känner att de är i behov. Alla barn mellan 0 och 18 får minst en julklapp och så bjuder vi på julmust, pepparkakor och godis.

– Vi vill gärna att folk stannar en stund, men klapparna får man öppna på julafton, säger Martina.