Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny straffsuccé för Gefle

Annons

Cupspel, straffar och Gefle _ kombinationen som fortfarande fungerar.

Djurgården blev nästa motståndare att åka dit, det blev 7_5 sedan det stått 1_1 efter ordinarie speltid och 2_2 efter förlängningen.

Fjolårets finalist är klar för fjärde omgången.

Djurgårdens alla missar bäddade för lagets undergång på Strömvallens konstgräs.

Både i slutet av ordinarie speltid och i slutet av förlängningen _ då Mikael Dahlberg kvitterat den 2_1-ledning som Gefle skaffat sig på straff _ hade stockholmarna jättelägen att avgöra.

Men Andrej Komac träffade ribban och inhopparen Thiago Quirinos högerskott strök Geflemålvakten Peter Bergqvists högra stolpe.

Allt slutade med straffsparkar _ och då är Gefle bäst i Sverige.

Men det är klart att marginalerna var på hemmalagets sida när Daniel Ytterbom vräkte in den avgörande straffen stolpe in.

Djurgårdens tränare Siggi Jonsson talade länge om spelarnas oförmåga att döda matchen under de första 90 minuterna.

Pelle Olsson köpte inte Siggis försök att få medhåll då han påstod att turen var med vinnaren den här gången. Däremot fanns det en del riktigt svårtolkade situationer i matchen.

Vid Djurgårdens 1_0 nickades bollen bort på mållinjen _ linjedomaren godkände målet. Pelle Olsson ville ha frispark i sekvensen innan, han tyckte att målvakten stängdes. Stefan Batan hade också ett skott i insidan av ribban, som slog ned nånstans i trakterna av linjen.

Gefle förlorade förra årets final mot Helsingborg. Men så gick den heller inte till straffar...

Brommapojkarna behövde däremot inte straffar för att slå ut allsvenska kollegan Halmstad. Aras Talebinejad gjorde två av målen i 3_1-segern på Örjans Vall.

TT

Mer läsning

Annons