Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny skolchef för 110 000 i månaden

I våras sprack det ordentligt mellan skolledningen och barn- och utbildningsnämndens ordförande Lisbeth Mörk-Amnelius (KL). Skolchefen Ingrid Elmgren sade upp sig efter en långvarig förtroendekris.

Annons

Nu tar Mörk Amnelius nya tag och anlitar en konsult från ett bemanningsföretag i Stockholm för att bringa ordning i leden och för att leva upp till skolinspektionens krav, samt önskemål från skolpersonal, föräldrar och elever.

– Vi lämnar det gamla bakom oss och ser framåt, konstaterade Lisbeth Mörk Amnelius när hon presenterade den nye skolchefen, Thomas Larsson, 52, från Kunskapsbolaget.

Avtalet mellan Kunskapsbolaget och Älvdalens kommun löper till och med vårterminen 2013.

Det kostar kommunen 110 000 kronor i månaden att anlita Thomas Larsson.

– I summan ingår försäkring. Är inte Älvdalens kommun nöjda med mig så kan de säga upp mig omedelbart, förklarade Thomas Larsson.

Han har en bakgrund som lärare, de senaste 13 åren har han jobbat som skolledare, främst som rektor, i Stockholmsområdet.

Han har ingen anknytning till Älvdalen.

– Jag har aldrig varit här och vad jag vet har jag inte träffat någon från Älvdalen tidigare.

Innan presentationen hade han jobbat i två dagar och hunnit prata med några tiotal personer inom skolan i Älvdalen.

– Idre åker jag upp till nästa vecka. Jag vet att det är en bit att åka. Jag vet också att det är skillnad när det gäller vädret mellan Stockholm och Älvdalen. Jag fick lov att skrapa is från bilen i morse, det behöver man inte i Stockholm.

Thomas Larsson kommer att bo i Gåsvarv och veckopendla mellan Älvdalen och familjen i Stockholm.