Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny skatepark invigs

På lördag invigs skateparken vid Västra skolan.
– Vi kommer att ha skateboardtävling, tävling i best trick och sedan blir det fri åkning under eftermiddagen, säger Gustaf Wahlberg, ordförande i Falu skate och snowboardklubb.

Annons

Enligt Gustaf Wahlberg är medlemmarna i Falu skate och snowboardklubb nöjda med parkens utseende och hur den är utformad. Men samtidigt tycker han att den är för liten i förhållande till hur många som faktiskt åker i den.

– Vi är jätteglada att etapp ett har byggts och kommer definitivt arbeta vidare med parken. Vi ser ett enormt behov. I dag finns det säkert omkring 200 aktiva skejtare i Falun även om inte alla är medlemmar i föreningen, säger Gustaf Wahlberg.

På lördag klockan 12 inleder klubben invigningen som sker i samarbete med Falu kommun. Det kommer att anordnas tävlingar innan det blir bandklippning vid klockan 13.30.

– Det blir dels ett jam där man tävlar mot varandra och de bästa går vidare till final. Sedan blir det tävling i best trick där den som står för det bästa tricket vinner. Sen när allt är klart kommer det att bli fri åkning under eftermiddagen, säger Gustaf Wahlberg.