Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny skatepark invigs

På lördag invigs skateparken vid Västra skolan.
– Vi kommer att ha skateboardtävling, tävling i best trick och sedan blir det fri åkning under eftermiddagen, säger Gustaf Wahlberg, ordförande i Falu skate och snowboardklubb.

Enligt Gustaf Wahlberg är medlemmarna i Falu skate och snowboardklubb nöjda med parkens utseende och hur den är utformad. Men samtidigt tycker han att den är för liten i förhållande till hur många som faktiskt åker i den.

– Vi är jätteglada att etapp ett har byggts och kommer definitivt arbeta vidare med parken. Vi ser ett enormt behov. I dag finns det säkert omkring 200 aktiva skejtare i Falun även om inte alla är medlemmar i föreningen, säger Gustaf Wahlberg.

På lördag klockan 12 inleder klubben invigningen som sker i samarbete med Falu kommun. Det kommer att anordnas tävlingar innan det blir bandklippning vid klockan 13.30.

– Det blir dels ett jam där man tävlar mot varandra och de bästa går vidare till final. Sedan blir det tävling i best trick där den som står för det bästa tricket vinner. Sen när allt är klart kommer det att bli fri åkning under eftermiddagen, säger Gustaf Wahlberg.