Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny skada för Hanna Ljungberg

Annons

Det var tänkt att bli Hanna Ljungbergs comeback i landslaget.

Men en ny skada gör att hon kan tvingas stå över lördagens EM-kvalmöte mot Rumänien.

Helgens landskamp skulle bli Ljungbergs första sedan i september förra året. I stället står hon två dagar före matchen utanför Bukarest och är tveksam till start.

Förklaringen är nya skadeproblem.

Damlandslaget kom till Rumänien på onsdagen och Hanna Ljungberg har fått behandling de två senaste dagarna. På fredagseftermiddagen genomförs det sista träningspasset inför matchen och då fattas också beslutet om hon kommer att spela.

Är det någon som haft skadebekymmer är det just Hanna Ljungberg. Under karriären har hon haft problem med såväl knän som ljumskar.

Efter kollisionen med Frankrikes målvakt i Algarve cup förra året missade hon tre månader på grund av sviterna av en hjärnskakning. Därefter drabbades hon av en kronisk inflammation i en sena i bakre lårmuskeln, vilket i sin tur gjorde att hon missade större delen av vårens matcher och årets träningsläger med landslaget i Algarve och på Cypern.

TT: När kände du dig senast helt frisk?

TT: Hur då?

I de två kommande EM-kvalmatcherna, först mot Rumänien borta och därefter hemmamatchen mot Ungern på onsdag, står dock inte damlandslaget och faller med Ljungberg.

Sverige vann bortapremiären mot Italien, på förhand ansedd som svårast motståndare, med 2_0. Rumänien i sin tur fick 3_3 borta mot Ungern, som dessutom har förlorat en bortamatch mot Irland.

Ingen av de båda nationerna kommer heller att göra Sverige sällskap i dam-VM i Kina i höst.

TT

Mer läsning

Annons