Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny rekordutdelning på V75

Annons

För andra gången på två veckor blev det utdelningsrekord på V75. I Kalmars jackpot-omgång under midsommarhelgen var en kvinna ensam om att ha sju rätt och fick totalt 45|285|093 kronor. Det nya rekordet är 47|360|999 kronor efter en grymt svår omgång på Halmstadstravet.

Redkordkupongen var inlämnad på Hallunda Spel & Tobak, söder om Stockholm. Den innehöll tre spikar och det troliga är att resterande fyra loppen var heltäckta eftersom spelaren hade hela 41 sexor (64|610 kr) och 629 femmor (2|366 kr).

Spelaren får tacka Patrik Sjöberg som vann V75-6 med Lass Formula till skrälloddset 28,98. Samt Thomas Uhrberg som avslutade V75-omgången genom att vinna med Capricon Label till oddset 46,42. Ekipaget var näst minst spelad i loppet.

Peter Untersteiner hade laddat lite extra för V75-omgången och därför var det en lättnad när referenten ropade ut Elton Silvio som segrare i den första avdelningen. Det var också enda streckfavoriten som vann under lördagen.

På hemmaplan är Elton Silvio obesegrad i nio starter och enda förlusten kom på Solvalla i november förra året. Den här gången körde Peter Untersteiner till ledningen men de fick hård press under slutvarvet av Gandalf Pil och nyblivne tränaren Roger Persson.

Sonen Johan Untersteiner, 23, arbetar sedan ett par år hos Roger Walmann på Solvalla och är en av landets bästa lärlingar. I fjol vann han 37 lopp på knappt 300 starter och på lördagen kom seger nummer 30 i lärlingsloppet med Some Gold.

Some Gold var nära galopp i början men Untersteiner J:r redde ut situationen. Sedan avancerade fram utvändigt om ledande favoriten L.A.Avenger och Some Gold såg ut som en vinnare hela loppet.

TT

Mer läsning

Annons