Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny ränna ska göra bowling mer populärt för rullstolsburna

Nyligen fick Falu Bowlingklubb ett bidrag från Lions club på 5000 kronor. Pengarna har gått till en så kallad Gotlandsränna som ska underlätta för rullstolsbundna att spela bowling.
– Det är i princip omöjligt för dem utan det här redskapet, säger Allan Bergqvist, kassör för bowlingklubben.

Måndagseftermiddagar innebär att nästan samtliga banor på bowlinghallen på Lugnet i Falun bokas upp för personer med funktionshinder. Ett dussintal spelare brukar närvara vid varje tillfälle. En av entusiasterna heter Peter Bengtsson.

– Det är en riktigt rolig sport. Många av mina kompisar är här. Jag satte sex stycken strikes i dag, säger han och tillägger att han kallar sig själv för Bowlingkungen.

Det har dock varit svårt för personer som sitter i rullstol att näravara under bowlingspelandet. Klubben har haft för få och för slitna gotlandsrännor, stålkonstruktioner som gör det enklare sikta och skicka iväg kloten mot käglorna.

– De rullstolsburna har inte kunnat vara med i samma utsträckning. Så nu är vi väldigt glada över att vi precis köpt in en ny sån här ränna, säger Allan Bergqvist, kassör på Falu Bowlingklubb.

Och den har alltså kunnat köpas in tack vara det bidrag som Lions Club har gett.

– Det är vår ambition att hjälpa och stötta där det behövs, både i stort och smått. Jag tror det här en god hjälp för klubben. Spelglädjen är stor så jag känner att de här pengarna har kommit rätt, säger Kjell Bengtsson, president för Lions Club i Falun.

Hallen har nu sammanlagt tre rännor. Ronnie Malm är en av dem som testat på det senaste tillskottet. Resultatet blev flera strikes och spärrar.

– Den är bättre än de gamla. Den är stabilare, säger han.