Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny pastor välkomnad i Högbergskyrkan

Högbergskyrkans församling i Ludvika har fått en ny pastor. Vid gudstjänsten, den soliga påskdagsmorgonen, hälsades Sara Klintemyr välkommen till tjänsten.

Sara Klintemyr har utbildats vid Teologiska Högskolan i Stockholm och är nu inne i det som kallas ”Vägledningsåret”, det vill säga sitt första arbetsår som pastor. Vid höstens kyrkokonferens inom Equmeniakyrkan ordineras hon till pastor i samfundet.

Påskdagens digitala gudstjänst blev en glädjegudstjänst. I välkomstorden från församlingens ordförande Emma Rindeskog och vice ordförande Bengt-Erik Larsson framhölls att både Sara Klintemyr och församlingen nu kan ta avstamp i påskdagens budskap för ett arbete i Ludvika som sprider hopp och glädje. Den nya pastorn uttryckte sin stora glädje över att denna påskdag vara framme vid att börja sin tid i Högbergskyrkan och Ludvika. När det blir möjligt att samlas kommer ännu en välkomsthögtid att hållas där församlingsmedlemmar och andra kan vara med.

Sara Klintemyr predikade om den förundran kvinnorna, som kom till Jesu tomma grav, upplevde och vilka konsekvenser budskapet om den uppståndne Kristus får för dagens människa. Några sångare sjöng om påskens glädjebud.

Gudstjänsten kan ses i efterhand via församlingens hemsida, www.hogbergskyrkan.se.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel