Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ordförande i Malung Sälen Turism

/

Annons

Kurt Podgorski (s) kan summera fyra lyckade år som styrelseordförande i kommunalägda Malung Sälen Turism.

– Vi har under perioden arbetat bort ett lån på 1,5 miljoner kronor. Det var något som vi bestämde skulle rättas till och det har varit en viktig sak för mig, säger han.

Och fortsätter:

– Dessutom så har vi sänkt driftbidraget från kommunen med 250 000 kronor och hittat en väldigt bra roll för oss tillsammans med de stora aktörerna i Sälen. Vi är starkare nu än förut.

Kommunalrådet Tom Martinsson (m) var ersättare i styrelsen under den förra perioden men tar nu klivet till ordförandeposten. En fråga som han och den övriga styrelsen direkt får ta ställning till är förslaget om en uppgradering av Bullsjöns camping.

Med målsättning om en fjärde stjärna på Svensk Campingsstandards klasslista finns det planer på att modernisera stugboendet. Det skulle innebära vatten och avlopp i samtliga 24 stugor, samt komplett dusch och toalett i tolv av dem. En investering som beräknas kosta cirka 1,7 miljoner kronor.

– Vi ska inte gå händelserna i förväg. Det finns mycket att diskutera om det här; ska det vara en kommunal investering, ska bolaget investera eller inte. Det ska den nya styrelsen ta ställning till, säger Tom Martinsson.

I styrelsen sitter, förutom Martinsson och Podgorski som ordförande respektive vice ordförande, Ulrika Eriksson (c), Åke Bondjers (fp) och Åsa Hedlöf (s) som ordinarie ledamöter.

Som aktieägarombud valdes Sten Bjurström (m) och som förtroenderevisor Benny Lissbol (s).

Mer läsning

Annons