Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny ordförande för MP i Borlänge

– Vi behöver arbeta för att personer som på olika sätt hamnat i ett utanförskap kommer in i samhället. Det säger Mikael Morin, nyvald ordförande för Miljöpartiet Borlänge.

Vid årsmötet valde Miljöpartiet Borlänge en ny styrelse och det är höga ambitioner bland de nyvalda.

Utanförskap är en av kärnfrågorna.

– Det finns de som försöker förenkla vårt samhälle till att utanförskap är en fråga som rör endast våra nyanlända. Men det är en grov förenkling av verkligheten, säger Mikael Morin. Istället är det förstås så att många individer, av olika skäl, i olika tillfällen i livet, hamnat utanför samhället. Och det är vår uppgift att skapa vägar tillbaka för var och en av dem.

För Miljöpartiet Borlänge är också ett fortsatt arbete med att utveckla Borlänge till en miljökommun prioriterat.

- Miljöpartiet har gjort avtryck i Borlänge de senaste åren, nu senast genom en ambitiös miljöstrategi, säger Mikael Morin. Den typen av strategiska beslut är viktiga för hur vi bemöter klimatkrisen.

Utöver detta väntar ett förberedande år inför valet 2022. Partiet arbetar för en ökad dialog med sina väljare.

I styrelsen finns utöver Mikael Morin också Karin Åsblom, Barbro Gossas, Omar Warsame, Ahmet Tutay samt Kristina Backlund.

Kristina Backlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel