Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny Moraseger i slutspelsserien – krossade Timrå

Moras tre mål i andra perioden räckte till seger mot Timrå med 4–0. Nu ska man möta rivalen Leksand i en direkt avgörande match där vinnaren vinner Slutspelsserien.
– Det kan inte bli så mycket bättre, säger Linus Johansson.

Matchen startade med att Mora hade det mesta av spelet och dalalaget vann också skotten med hela 12–2. Det speglade kanske inte spelet fullt ut men Timrå hade trots allt svårt att skapa riktiga farligheter. I stället var det Mora som testade Johan Mattsson i Timråmålet flera gånger men trots det föll inget mål.

– Det var inte helt hundra men vi lär komma upp bättre i andra. Vi har inte riktigt den farten vi vill ha och är inte riktigt resoluta, sa Patrik Karlkvist till C More i paus.Timrå bättrade sin offensiv en del och fick iväg 16 skott i mittakten. Det hjälpte inte mycket eftersom Mora satte tre raka mål. Först kunde Emil Aronsson slå in en retur efter två minuter. Sedan sköt Linus Sandin ett skott från sidan som Johan Matttsson inte klarade.

På slutet kom också 3–0 när Jacob Nilsson blev fri och hittaden en lucka mellan Mattssons ben där pillade in pucken.– Det var helt klart godkänt och vi gör en ganska bra period. Man har ju testat på träningarna och jag fick en förflyttning på målvakten och då blev det en lucka, sa Moras Jacob Nilsson om sitt mål.

Timrå kämpade väl i slutskedet och fick Jonathan Dahléns mål bortdömt i tredje perioden. I stället var det Emil Bejmo som styrde in 4–0 som blev slutresultatet.

På torsdag väntar nu en ärkehet match mot Leksand. Och det är fördel Mora efter segern mot Timrå som nu ger Mora elva poäng mot Leksand som har åtta. Även målskillnaden ger Mora fördel i slutspelet.

– Det kan inte bli så mycket bättre. Ett par gånger i dag blev vi lite utarbetade men överlag gör vi det väldigt bra. Mot Leksand kommer det att bli tufft och allt ska avgöras, säger Linus Johansson.

Fotnot: Mora har vunnit samtliga fyra matcher i slutspelsserien.

Matchfakta

Mora IK–Timrå IK 4–0 (0–0, 3–0, 1–0) Andra perioden: 1–0 (2.06) Emil Aronsson (Joakim Lilliehöök). 2–0 (7.45) Linus Sandin (Andreas Stene, Jacob Johansson). 3–0 (17.42) Jacob Nilsson (Alexander Hilmerson, Patrik Eklund).

Tredje perioden: 4–0 (14.49) Emil Bejmo (Daniel Hermansson).

Skott: 28–27 (12–2, 9–16, 7–9).

Utv, Mora: 3x2. Timrå: 1x2.

Domare: Johan Gossas, Stockholm.

Publik: 3 511.