Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny manifestation för Brunnsvik

Kraftmätningen om anrika Brunnsviks folkhögskolas öde fortsätter. På lördag är det dags för en ny manifestation i syfte att mobilisera en opinion som stoppar flytten av folkhögskoleverksamheten till Borlänge.

Initiativet kommer från Facebook-gruppen Bevara Brunnsvik. Efter att gågatan i centrala Ludvika tidigare i höstas var platsen där kritiken mot flytten ventilerades äger nu manifesterandet rum inomhus i Folkets hus festsal.

Exakt vilka som kommer att uttala sitt stöd från talarstolen för folkhögskolans fortlevnad i Brunnsvik är fortfarande oklart. På talarlistan finns dock Vänsterpartiets förre ledare Lars Ohly som utsetts till huvudtalare.

Men frågan är om det verkligen går att uppbåda tillräcklig tyngd för att matcha det flyttbeslut som Brunnsviks nuvarande huvudman, ABF Nordöstra Storstockholm, står bakom.

Det enda officiella ställningstagandet från instanser utanför Brunnsvik har så här långt har bara presterats av studeranderättsliga rådet, FSR, som rekommenderat folkhögskolans ledning (och huvudmannen ABF) att skjuta på flytten till sommaren 2013.