Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny målvakt klar för MIK

Mora deklarerade efter säsongen att klubben var ute efter riktigt kvalificerad målvakt.
Nu har MIK hittat en; Marcus Högberg, tredjemålvakt i Linköping.
– Det är många lag som har varit ute efter honom och vi är jäkligt glada att vi får hit Högberg, säger Patric Wener.

Målvakterna Daniel Hansen och Ervins Mustukovs fick inga nya kontraktsförslag och klubben har varit på jakt efter en toppmålvakt.

Det anser sportchef/tränare Wener nu ha hittat.

– Ja, det känns som vi har träffat rätt. Det här är en kille som många tror ska hamna i NHL och alla man pratar med lovorder honom.

Marcus Högberg är bara 18 år (född sent -94), men målvaktens ungdom och brist på rutin är inget som avskräcker Wener.

– Han är i samma ålder som Ullmark (Linus) som vi lånade från Modo i höstas.

Det ska poängteras att Högberg lånas ut från Linköping.

– Det här blir en ekonomisk fördel för oss och vi får ha honom hela säsongen.

Högberg är juniorlandslagsmålvakt. Han har inte fått stå några A-lagsmatcher den här säsongen, men förra säsongen noterades han för tre elitseriematcher med LHC.

Han gjorde debut som 17-åring och fick en vinst direkt. Men därefter har det som sagt bara blivit två ytterligare elitseriematcher och Högberg har fått hålla till i Linköpings J20-lag.

I Mora blir det allsvenskt spel, en billig lösning för MIK och en bra lösning för LHC, vars målvakt får spela seniorhockey.

– Det här är en lugn kille, beskriver Wener sin nya målvakt. Han är tänkt att bli vår förstemålis och vi är väldigt glada att Linköping vill låna ut honom till oss.

Då är målvaktsparet klart. Sedan tidigare har Wener berättat att man plockar hem Mantas Armalis, som den gångna säsongen var utlånad till division 1-laget Tranås.

Prio ett ligger nu på att hitta en rutinerad back.

– Vi behöver en "pappaback", en ny Greger Artursson, säger Peter Hermodsson.

klubbdirektören ska i en Luleåtidning ha uttalat sig om Luleåbackarna Fredrik Svensson, 37, och Pavel Skrbek, 34.

– Men jag menade inte specifikt just dessa två, men då det var en Luleåtidning som ringde så nämnde jag dessa två. Vi kollar överallt, poängterar Hermodsson.

– Vi håller koll på backar från elitserielagen som kanske inte tar en plats där nästa säsong, fyller Patric Wener i.

Hermodsson ska i Luleåtidningen även ha uttalat sig om Jens Jakobs.

– Jag hoppas Jensa tar en plats i Luleå, men är det så att han skulle vilja komma tillbaka står dörren alltid öppen för honom, det vet Jensa om, förtydligar Peter Hermodsson.

I helgen träffade klubbdirektören Roger Johansson och pratade framtid.

– Klart vi vill ha kvar honom, men han har familjen, tre pojkar och en fru, i Karlstad, det finns lite praktiska saker att lösa.

– Men han vill vara kvar här och vi vill ha honom kvar, så vi hoppas kunna hitta en lösning som passar, säger Hermodsson om den assisterande tränaren.