Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny målvakt i MIK

Mora IK har skaffat en ny målvakt inför onsdagens bortamöte mot Oskarshamn.
In i truppen kommer Linus Ullmark.
– En juniorlandslagsmålvakt från Modo som vi lånar så länge Ervins Mustukovs är borta, säger Patric Wener.

Annons

MiK-tränaren sa förra veckan att Gustav Knutsby skulle bli backup till Daniel Hansen så länge den lettiske landslagsmålvakten gick skadad.

Men det blev bara en match i båset för 18-årige Knutsby. Han vaktade båsdörren i premiären mot Södertälje medan Mantas Armalis, som MIK i sin tur lånat ut till Tranås, följde med till Malmö.

Nu har det blivit ändrade planer då möjligheten att låna elitserielaget Modos tredjemålvakt kom.

– Han tränade med oss på förmiddagen för första gången, berättade Wener tisdag eftermiddag.

19-årige Ullmark är en stor målvakt, som är 191 centimeter lång och väger 90 kilo. Ett framtidslöfte som i somras, i den sjätte rundan, draftades av NHL-laget Buffalo Sabres.

Ullmark har spelat juniorhockey i Modo de tre senaste säsongerna, men han har också fått känna på elitseriehockey. I fjol stod han tre matcher i Modos A-lagströja och noterade 88,9 i räddningsprocent.

Han står också noterad för en match med U19-landslaget förra säsongen.

I Mora får Ullmark chansen att spela allsvensk hockey.

– Linus har precis kommit hit så mot Oskarshamn är det klart att Daniel Hansen står. Därefter är han med och konkurrerar om förstaspaden. Den som är bäst för dagen kommer att stå, säger Patric Wener om målvaktsposten.

– Ullmark kommer att vara här så länge Mustukovs är borta, såvida inte Modo själva åker på en skada och kallar hem sin målvakt, förtydligar Moratränaren.

I övrigt när det gäller MIK:s skador är det ingen större förändring, vilket innebär att Patrik Andersson, Johan Alcén och Alexander Hilmerson inte följer med till Småland.