Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny krog med smårätter och cirkuskänsla öppnar i Borlänge

Nu stänger restaurang Tzatziki i Borlänge. I stället öppnar Pinchos – ett krogkoncept där smårätter serveras i en cirkusinspirerad omgivning.
– Ett roligt sätt att äta mat på i en gemytlig miljö, säger Jacob Dakkour som är en av projektledarna.

Annons

Jacok Dakkour och Pontus Ryding fastnade för Pinchos koncept när de var ute för att hämta inspiration till att göra om Tzatzikis gamla lokal.

Måndagen den 1 augusti stänger Tzatziki för gott. Då börjar ombyggnationen av restauranglokalen som får ett helt nytt utseende.

– Vi har rest runt för att få inspiration och fastnade för Pinchos som startade i Göteborg för fyra år sedan, det är ett oerhört populärt koncept som växer så det knakar, säger projektledaren Pontus Ryding.

Menyn består av tapas – olika varianter av smårätter. Den som är rejält hungrig kan komponera sin måltid med flera rätter, medan en som bara vill ha något tilltugg kanske nöjer sig med en enstaka rätt för några tior.

– Pinchos bygger på att det ska vara roligt att umgås medan man äter, berättar Jacob Dakkour.

Restaurangen kommer att drivas av samma koncern som äger krogarna Pitchers och Liljan. Men där slutar likheterna.

– Borlänge saknar den här typen av restaurang, det är mer traditionellt att man går ut och äter en köttbit eller en fiskbit och tar in en sideorder, säger Pontus Ryding.

De båda projektledarna tycker inte att det är något problem att Sveatorget är relativt krogtätt. Det kan snarare vara en fördel att det finns många ställen att välja mellan för att få ut Borlängeborna på stan.

– De största konkurrenterna är inte andra restauranger utan tv-soffan och fredagsmyset, säger Jacob Dakkour.

Pontus Ryding tycker att det är mycket sportfokus på krogarna i Borlänge. Pinchos har visat sig vara populärt bland kvinnor i 20-50-årsåldern.

– Men alla är förstås lika välkomna, jag tror det här kan ge mycket för Sveatorget och Borlänge centrum, säger han.

Pinchos blir också en helt kontantfri restaurang. Allt från bordsbokning till beställning av mat, sker via en app i telefonen. Det går till och med att betala via appen för den som önskar det.

Pinchos är en kedja men restaurangen i Borlänge kommer delvis att få en lokal prägel.

– Vi ska ta fram några helt egna, närproducerade rätter som har dalaanknytning, berättar Jacob Dakkour.

Om allt går enligt planerna kan Pinchos på Sveatorget slå upp dörrarna under senhösten, eller tidig vinter. Restaurangen kommer att ha plats för 145 gäster och vara öppen tisdag–söndag.

– Vi räknar med att det blir 10-15 nya arbetstillfällen, säger Jacob Dakkour.

LÄS MER från Borlänge

LÄS OCKSÅ Pitchers öppnar i Borlänge

Annons