Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny krasch för Olsson

Oturen verkar inte vilja ta slut för Hans Olsson. Han har precis börjat träna på allvar och det tog inte många dagar innan han råkade han ut för en ny krasch.

Annons

28-åringen från Mora tappade kontrollen under fredagens störtloppsträning i USA och hamnade i skyddsnätet.

– Lyckligtvis höll det gamla benbrottet och inget nytt ingrepp behövs, hälsar Olsson från Colorado.

I söndags anlände Olsson till USA. I tisdags tränade han för första gången med käppar i banan sedan den vådliga kraschen i mitten av mars. Hans berättade lite förvånat hur bra benet kändes och såg positivt på framtiden.

Glädjen blev dock inte långvarig. I torsdags tränade han störtlopp för första gången på "halvfart" och det var när han dagen efter skulle öka hastigheten som olyckan var framme på nytt.

– Efter att ha kört första dagens störtloppsträning på treans växel (av sex möjliga), skulle jag andra dagen spänna bågen lite och kliva upp en växel. De första 50 sekunderna var flack och snäll och efter det var planen att sänka farten betydligt till det branta och svåra partiet.

Men den starka medvinden gjorde att farten ökade snabbt igen och när han kom in i en stark kompressionssväng i branten, gav det tidigare skadade högerbenet vika.

– Brant som det var fick jag inte stopp innan skyddsnätet och brakade rakt in i det.

Allt hade nog slutade lyckligt om skidan löst ut, men det gjorde den aldrig, varpå Olsson blev hängande upp och ner i nätet.

– Det enda jag kände var att det gjorde skrämmande ont, så där ont som det gör när något är fel, berättar Hans.

Det blev ett väldigt tryck på smalbenet av pjäxan och den svenske fartspecialisten fruktade att något gått sönder.

– En halvtimme senare hade jag tagit mig nedför backen och fått av pjäxan. Det gjorde så fruktansvärt ont och jag var ännu säkrare på att något var paj.

Men efter en röntgen konstaterades att det gamla brottet höll och att det inte behövs göra något nytt ingrepp.

– Jag ådrog mig dock kraftiga "bone bruse" eller benmärgsydem, som gör att jag måste vila från skidåkning i tre veckor.

Den planerade tävlingscomebacken i början av december blir inte av och Olsson tvingas också skjuta på sin premiär i världscupen.

Olsson flyger till Österrike, där han bor, och kommer att fortsätta sin rehab på hemmaplan. Han lovar dock att den nya smällen inte kommer att påverka hans inställning till att komma tillbaka på allvar.

– Jag kommer att kämpa för att komma på fötter till VM och raca denna vinter.