Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny IT-förening för seniorer startar

Planerna att starta en IT-förening för seniorer i Falun, kallad Seniornet, är i full gång.
Senioren Cathrine Uhrbom kläckte idén och Studiefrämjandet hakade på.

– Jag är senior med lite datakunskap men jag skulle vilja lära mig mer, säger Catherine Uhrbom.

Tack vare hennes kunskapstörst kommer nu fler dataintresserade seniorer ges möjlighet att bättra på sina kunskaper. Catherine Uhrbom hade upptäckt den rikstäckande ideella IT-föreningen för seniorer, SeniorNet Sweden och hört av många att de tyckte den var bra.

– Jag pratade med Studiefrämjandet om lokal och de ställde genast upp med datorer och handledare så nu kör vi i gång, säger hon.

Mattias Jansson på Studiefrämjandet kan berätta att SeniorNet i Falun startar den 23 januari i lokalen där Ganska bra begagnat på Slaggatan tidigare höll till.

– Där kommer vi dels driva socialverksamhet och så seniorerna. Vi kommer hjälpa dem dels med hur man driver en förening dels med det tekniska. Vår förhoppning är att det ska bli möten mellan unga och äldre, säger han.

Under torsdagskvällen hölls det första planeringsmötet.

– Intresset är stort, det kom fullt hus. Det är viktigt att seniorer får datakunskap, annars förlorar man lätt kontakten med samhället, säger Catherine Uhrbom.