Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny husvagn stals och plundrades

En splitter ny husvagn av märket Adria stals i samband med ett tillslag mot Kurts husvagnar i Ludvika under natten till fredagen. Vagnen, som levererades till firman på torsdagen, återfanns senare i närheten av Hagge såg. Då var den plundrad på det mesta av inredningen.
– Något liknande har vi aldrig varit med om tidigare, utbrister företagaren Kurt Kristensen.

Det var när platschefen kom till jobbet på fredagsmorgonen som det uppdagades att företaget haft ett minst sagt ovälkommet besök någon gång under natten. Den nya husvagnen var borta och dessutom kunde det snart konstateras att de okända tjuvarna hade förorsakat skadegörelse på ytterligare minst en vagn i den omfattande saluparken.

– För att ta sig in på området har de lyckas bryta upp låsbygeln till bommen och det är inte det lättaste. De måste ha jobbat hårt, säger Kristensen när tidningens medarbetare träffar honom på brottsplatsen senare under fredagen. Då hade den stulna vagnen anträffats vid Hagge såg och återförts till företaget i ett bedrövligt skick.

Kristensen är ärligt förbannad över det som hänt, med den fabriksnya vagnen i synnerhet.

– Den kom hit på en lastbil på torsdagen och betingar ett värde av cirka en kvarts miljon kronor. Nu är den förstörd och kan inte levereras till kunden. Jag har då aldrig sett på maken hur man bara kan vräka sönder en husvagn på detta sätt. Invändigt ser den ut som om det varit ett bombnedslag. Den är rensad på kylskåpet, diskbänken och det mesta av inredningen. De har till och med slitit bort belysningen, dundrar han.

En annan vagn av samma fabrikat har fått ett fönster utslaget och vid dörren finns tydliga märken som tyder på ett försök till inbrott. En tredje vagn stod med öppet fönster och misstanken är att förövarna har varit på även denna.

Nu hoppas Kristensen att de ännu okända personerna bakom raiden ska kunna gripas och ställas till svars.

– Vi har gjort anmälan och jag hoppas att polisen kommer hit och tittar på eländet, om de har tid. Men tyvärr blir det väl så att vi snart får ett brev där det står att ärendet är nedlagt.