Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny högskoleutbildning i Vansbro

Den här veckan började en ny högskoleutbildning i Vansbro. Det är det som kallas KULA-kurs och bygger mycket på att eleverna jobbar hemma mellan kurstillfällena.
– Vi läser på kvartsfart, vilket innebär att det är bara en dag i månaden som det är lektionsutbildning, sammantaget fem dagar under hela hösten, säger Marie M Åsberg, lärare.

Kontakterna har skett genom Lärcentrum i Vansbro och sammantaget är det 15 elever som kommer att gå utbildningen under hösten. Kontakterna har skötts av Annika Matthed, som själv kommer att gå utbildningen under hösten.

Kursen är på 7,5 poäng och handlar om "Verksamhetsutveckling genom ordning och reda på arbetsplatsen".

– Det är en lite ovanlig utbildning och vi har fått elever från både Stockholm och Strängnäs, berättar Annika Matthed.

Någon gång i vinter kommer de att vara färdiga med utbildningen.

Marie M Åsberg ser mycket positivt på detta.

– Det måste vara bättre för alla om de kan samlas i exempelvis Vansbro och jag som lärare åker dit från Falun, poängterar hon.

Eftersom utbildningen bygger mycket på egna studier på fritiden, så påverkar den inte så mycket i vardagen.

– Många företag ser detta som en del i kompetensutvecklingen av företaget och betalar lön för de dagar som eleverna är på utbildning, det ses som något positivt, säger Annika Matthed.

Även om utbildningen har rullat i gång finns det fortfarande möjlighet att hoppa med.

– Vi har några platser kvar fortfarande, poängterar Matthed.

När denna utbildning är avslutad hoppas hon att det ska gå att hitta en annan som skulle kunna passa att köra i Vansbro.