Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny hinderbana invigd i Källbotten

Trots busväder rådde det under lördagen febril aktivitet vid Källbottens IK:s klubbstuga.
Massor av löpare deltog i ABB-klassikern, ett gäng IFK Ludvika-tjejer hade övernattat i klubbstugan och avlöstes av ett gäng KIK-ungdomar som ordnade sitt eget träningsläger.
Och nere i skogen hördes musik.

Det senare var egentligen anledningen till tidningens besök, nämligen startskottet för användandet av en nybyggd hinderbana.

Det är gymföretaget Må Bättre som, via samarbete med Källbottens IK, låtit bygga en rejäl anläggning med bortåt 15 träningsstationer i backen nedanför klubbstugan.

Instruktören Fredrik Lilljebjörn och Må Bättres ägare Patrik Holmlund har lagt ner massor med arbetstimmar samt ett antal tusen kronor på bygget av anläggningen.

– Vi började för ungefär en månad sedan med röjning. Det har blivit en hel del jobb, säger Fredrik Lilljebjörn.

Nu är det meningen att han där ska leda träningspass i Må Bättres regi en gång i veckan.

– Ja, vi ska hålla till här på lördagar. I dag blev det ju så mycket regn att det bara kom några stycken, men vi räknar med fler sedan.

Hinderbanan är öppen för allmänheten och under lördagen var skidungdomarna från Källbottens IK snabbt framme och provade den lite.

– Det här tycker jag är jättebra. Jag har redan hunnit vara här tidigare och testat banan lite, berättar Ebba Ejnarsson.

Tillsammans med ett gäng skidkompisar såg hon fram emot en spännande träningshelg, inklusive övernattning i klubbstugan.

Och inne i klubbstugan gick KIK:s eldsjäl och tidigare ordförande Gunnar Frisk omkring och myste över all aktivitet.

– Det är verkligen drag här uppe. Jättekul.