Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny golfbanan i Stöten ger 30 nya jobb

/
  • Ny golfbana. Sven Jacobsson, VD på LiljeFjäll visar upp skissen på den nya golfbanan i Stöten i Sälenfjällen. Bygget har påbörjats och golfbanan skall stå klar till sommaren 2009.

Annons

Den här golfbanan betyder också att Sälenfjällen utvecklas ytterligare och det blir aktiviteter året runt i Stötenområdet. Det är meningen att den nya golfbanan som är en 18-hålsbana i engelsk stil skall bli en golfbana av absolut toppkvalité och huvudmannen för projektet LiljeFjäll Fritid har också anlitat den rutinerade banarkitekten Martin Hawtree från England för att banan skall bli av absolut toppkvalité. Golfbanan uppförs mitt i Stötenområdet nedanför Soltorgsbyn och Granfjällsbyn.

- På vintern kan man i Stöten erbjuda ett boende som ligger mitt i den alpina skidanläggningen i Stöten och nu görs en liknande sommarsatsning med en golfbana där de som bor i Soltorgsbyn, Granfjällsbyn och Kronoparken har promenadavstånd till golfbanan och denna närjet till både sommar- och vinteraktiviteter gör att den här satsningen är unik säger Sven Jacobsson VD på LiljeFjäll.

Nu har således arbetet med den nya golfbanan som går under namnet "Granfjällets Golfbana i Stöten" inletts och den första spelrundan beräknas kunna göras sommaren 2009.

Det kan i sammanhanget nämnas att intresset för den hör satsningen är mycket stort och när ny bygget nyligen har inletts kan man redan notera att man har cirka 200 medlemmar.

- Vi hoppas att den nya golfbanan i Stöten skall bli en "fyrklöver" där också banorna i Idre, Trysil och Sälen ingår säger Sven Jacobsson.

- Här finns en ambition om ett nära samarbete mellan våra banor för att tillsammans erbjuda ett brett och varierat spelutbud säger Sven Jacobsson.

Tanken med golfbanan i Stöten är också att det blir en del i en större satsning året runt som även innefattar hotell- och konferensanläggning, skidcenter med längdskidspår och liftar.

- Det här innebär också att grunden kommer att läggas för nyanställningar av ett 30-tal personer plus ytterligare ett antal säsongsanställningar och de skall arbeta med alltifrån skötseln och driften av golfbanan till själva hotell- och konferenscentrat säger Sven Jacobsson.

Bygget av golfbanan i Stöten som nu påbörjats beräknas vara helt klart sommaren 2009.

Mer läsning

Annons