Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny glädjespridare i MIK

I fjol kom Patrik Ross in mitt i säsongen och spred glädje i Mora IK.
Han har lämnat klubben och ny assisterande till Harald Lückner är Lars Ivarsson. Även han en person som sprider glädje omkring sig.
– Det är viktigt att ha roligt i ett omklädningsrum, poängterar Lars.

DT-sporten träffar Ivarsson en grå septemberdag, bara en dryg vecka till nedsläpp. Att regnet hänger i luften verkar inte bekymra honom och flera gånger återkommer han till hur viktigt det är att glädjen finns där.

Det sägs att du är en glad "skit", stämmer det?

– Det tror jag nog. Jag försöker alltid vara positiv, men jag vet inte hur andra uppfattar mig.

Han smittar av sig glädjen till omgivningen. Att hela tiden lyfta fram de positiva bitarna till spelarna är en självklarhet.

– De vet om när de gjort fel. Jag pratar med spelarna vad jag vill se och sedan tar jag fram det som varit bra. Det är bättre att få höra det de gör bra än tvärtom, menar han.

Även när vi kommer in på hälsan, säger han:

– Jag mår bra.

Men bara några dagar innan vi träffades hade han varit till Akademiska i Uppsala för ett "litet ingrepp".

– Det har blivit några det här året. Jag ska till Uppsala igen om fyra-fem veckor och det hoppas jag är sista ingreppet och att jag blir friskförklarad.

Lars dras med sviter efter en mindre lyckad galloperation i början av året och har drabbats av flera komplikationer.

– Gallblåsan skulle opereras bort och det skulle bli ett enkelt ingrepp med fyra hål. Men de skar upp gallväggen och det har fört med sig mycket skit, bland annat inflammation i bukspottkörteln.

– Man har fått lite andra perspektiv på livet efter det här, konstaterar han.

Men det glada humöret, det kan ingen läkare i världen operera bort på Ivarsson.

– Det ska vara roligt, viktigt att ha kul tillsammans. Men det ska vara som att ha en strömbrytare, med av och på. I omklädningsrummet ska vi ha skoj, men när vi går ut till match då slår vi på, då är det allvar.

Du har haft huvudansvaret både i Västerås och så sent som förra säsongen i Oskarshamn, men nu är du assisterande, hur kommer det sig?

– Jag tycker om hockey och det är det jag vill hålla på med. Jag ser ingen prestige i att vara assisterande.

Men varför just Mora IK?

– Jag fram emot att jobba med Harald, som är erfaren tränare. Jag tror jag kan lära mig mycket av honom och jag hoppas att Harald kanske kan lära sig nåt av mig.

– Sedan är Mora en förening med anor, som strävar att nå elitserien. Vi har också en bra grupp, där alla vill framåt. Det är tjusningen med hockey, att få träna unga hungriga killar i stället för äldre spelare som blivit sega.

Harald Lückners kontrakt går ut efter den här säsongen, var det ett medvetet val, att du nästa säsong kanske har möjlighet att stå som huvudtränare i MIK:s bås?

– Jag är här nu för att göra ett bra jobb, vad som sen händer i framtiden vet man inte.