Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny förlust – Carlsson sågar domarna

GT Söder avgjorde på matchens sista kast.
Då rasar Borlängetränaren Tony Carlsson mot domarna.
– Vi blev berövade på en poäng. Riktigt, riktigt berövade, suckar Carlsson.

Annons

Endast tre sekunder återstod när GT Söder lyckades sätta bollen i nät och säkra segern.

Skottet förgicks dock av ett klart övertramp, menar Borlängetränaren Tony Carlsson, som var rosenrasande på domarparet Hadir Abbas Murthada och Naim Elhad.

– Jag är förbannad än, trots att det har gått en timme. Ett övertramp med en hel fot... Alla ser det utom domaren som tittar om det blir mål i stället för att titta på linjen. Motståndarna och allihop såg det, ryter Carlsson.

– Det var ett jävligt dåligt domarpar helt enkelt, som inte klarar den här nivån, under hela matchen egentligen, fortsätter BHK-tränaren.

Han är dock inte helt nöjd med sitt lag heller, då man hade ledningen med två bollar, med två minuter kvar.

– Det är svagt av oss att tappa matchen. Vi har tre chanser att gå ifrån under matchen, men vi klarar inte av det riktigt. Man kan säga att vi blev berövade på en poäng och spelade bort en.

– Vi spelar fantastiskt bra i början och tar ledningen med 6–2. Sedan tar de en time out och då tappar vi allt. Sedan spelar vi upp oss igen.

Tidigt i andra halvlek hade BHK en ledning med hela fem bollar, innan hemmalaget började sin upphämtning, som senare ledde till det snöpliga slutet.

– Vi spelar bra bakåt och målvakterna, som stod varsin halvlek, gjorde det helt okej. Det var framåt som vi inte var till belåtenhet, analyserar Carlsson som framhåller Titti Berg som bäste BHK-spelare i matchen.

– Hon var klart bäst. Riktigt bra både framåt och bakåt.

Förlusten var Borlängelagets tredje raka och tränaren menar att det nu gäller att vända på den dåliga trenden illa kvickt.

– Vi måste titta på vårt spel och inte på de andra resultaten. Vi kan inte fortsätta att förlora nu.

Fortfarande ligger laget dock trea i tabellen, bara en poäng bakom RP Linköping.

Då serieledarna VästeråsIrsta är en farmarklubb, och inte tar steget upp i seriesystemet, är det i stället Borlänge och Linköping som krigar om den åtråvärda kvalplatsen.

– Den här förlusten är jävligt sur, nu när RP också torskade. Men det är tolv poäng kvar att spela om.

Matchfakta

Division 1 östra

GT Söder–Borlänge HK

21–20 (10–12)

Målen, Borlänge: Claudia Säll 5 (4 straffar), Titti Bergh, Hanna Fredriksson 3, Elina Uhr 3, Helena Hansson 2, Hannah Grytegård, Camilla Månsson, Maja Eriksson.

Annons